Aanbod online brengen

Volg dit proces en je bent helemaal klaar voor je eerste bestelling

Je instelling zijn goed, nu is het tijd om je aanbod toe te voegen

Controleer of je aanbod geschikt is om te verkopen

 • Samen bieden we een ruim, uniek assortiment met miljoenen artikelen aan de klanten. Om al deze artikelen van elkaar te onderscheiden en op de goede positie binnen de winkel te kunnen indelen, heeft ieder artikel een uniek ISBN of EAN nodig. Op deze pagina lees je alles over deze nummers. Check eerst of jouw artikel bestaand of uniek aanbod is.

 • Controleer op de pagina verkooprechten of je aanvullende verkooprechten nodig hebt om jou artikelen aan te bieden.

 • Om de kwaliteit en veiligheid van ons gezamenlijke assortiment te waarborgen zijn er richtlijnen opgesteld. Op die manier kunnen we klanten nog beter garanderen dat ze de juiste aankoop doen. De richtlijnen en beleidsvoorwaardes staan op de pagina assortimentsvoorwaarden.

 • Wil je een artikel verkopen dat nog niet bekend is in het assortiment van bol.com? Dan zijn de richtlijnen omtrent merk- en eigendomsrechten belangrijk om te volgen. Lees hier meer over op de pagina Merk- en eigendomsrechten.

Bepaal je levertijd, prijs en productinformatie

 • Verkoopcijfers zijn en blijven één van de grootste uitdagingen voor e-commerce ondernemers. Hoe zorg je ervoor dat bestaande klanten terugkeren en hoe verleid je nieuwe klanten tot aankoop? Veel van je klanten zullen het over het antwoord eens zijn: probeer zo snel mogelijk te leveren. Zorg er daarbij wel voor dat je altijd voldoet aan de servicenormen.

 • Aantrekkelijke prijzen zijn belangrijk om succesvol te verkopen via bol.com. Want met een goede prijs wordt de kans groter dat jouw artikel in het winkelmandje van de klant belandt – en het werkt ook andersom. Met hoge prijzen kunnen we klanten namelijk afschrikken en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hanteren we op ons winkelplatform een prijsbeleid. Op deze pagina lees je hier meer over.

  1. Bied volumekorting bij een bestelling met meerdere stuks en maak meer omzet
   Volumekorting is een manier om klanten korting te bieden wanneer zij in één bestelling meer stuks van hetzelfde artikel aanschaffen. Dit type bestellingen levert jou meer omzet op omdat het klanten stimuleert om meer te kopen, terwijl je de verzendkosten over meerdere artikelen kunt spreiden. Een win-winsituatie dus. Op deze pagina lees je alles over volumekorting.
  2. Verkoop meer door jouw prijzen aan te passen en ontvang ook nog eens een verlaagde commissie
   Voor honderdduizenden artikelen is een verlaagde commissie mogelijk – mits je het artikel met een scherpe verkoopprijs kunt aanbieden. Deze lagere prijzen leiden namelijk tot meer verkopen. Zo kun je met een verlaagde commissie meer omzet maken. En meedoen is makkelijk. Hier lees je er meer over.
 • Een productpagina van een artikel bevat informatie die relevant kan zijn voor een klant. Daarbij dient iedere productpagina bepaalde minimale informatie bevatten, anders komt het artikel niet online. En: hoe meer informatie er over een artikel bekend is, hoe beter de klant is geïnformeerd. Je helpt klanten dus door zoveel mogelijk informatie in te vullen.

  • Verkoop je artikelen die nog niet via bol.com verkocht worden?
   Kies eerst de juiste productcategorie voor het artikel. Nadat je dit hebt gedaan verschijnen er kenmerken die relevant zijn voor die betreffende productcategorie. Deze kenmerken zoals ‘kleur’ of ‘maat’ worden gebruikt in de filteropties bij bol.com. Hoe meer informatie je toevoegt, hoe beter het artikel dus vindbaar is.
  • Verkoop je artikelen die andere partners ook aanbieden via bol.com?
   Natuurlijk kun je ook een artikel aanbieden dat al verkocht wordt via bol.com. Indien nodig kun je de productinformatie aanpassen of aanvullen. Wanneer meerdere aanbieders hetzelfde artikel verkopen kan het zijn dat gekozen wordt voor productinformatie van andere aanbieders.

  Op deze pagina vind je meer informatie over het toevoegen van productinformatie.

Aanbod online brengen

 • Er zijn verschillende manieren om artikelen online te zetten – afhankelijk of het artikel al bekend is bij bol.com en of je artikelen één voor één of juist in grotere hoeveelheden tegelijk wil invoeren. welke manier het meest geschikt is voor jou lees je hier.

 • Op deze pagina lees je stap voor stap hoe je een artikel aan je aanbod kunt toevoegen. Wil je meerdere artikelen tegelijk toevoegen, is het mogelijk verstandiger om dit via de bulk methode of via Excel te doen. Hoe dit werkt lees je hieronder.

 • Wil jij meerdere artikelen in één keer online zetten? Dat kan met het bulk aanleverproces. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit kun doen. Op deze pagina wordt dit proces ook stap voor stap uitgelegd.

   

 • Via Excel kun je eenvoudig en snel je aanbod uitbreiden, om zo nog meer te verkopen via bol.com. Op deze manier kun je namelijk in een keer meerdere artikelen toevoegen in je verkoopaccount. Op deze pagina wordt dit proces stap voor stap uitgelegd.

Let op!

Nadat je assortiment online hebt gezet, duurt het nog twee dagen voordat een artikel goed vindbaar is.

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen? Proficiat, dan ben je helemaal klaar voor je eerste bestelling! Je maakt meer kans op een bestelling door je product informatie en offer te verbeteren. Ga naar deze pagina om te zien hoe je dit kan doen.