Partners bouwen samen aan het winkelplatform van de toekomst

Tijdens het ‘In gesprek met…’ partnerevent op 6 februari, is de bouw van de uitbreiding van het distributiecentrum in Waalwijk begonnen! Belgische en Nederlandse partners gaven hier het startsein voor, door samen het eerste deel van de fundering te storten.

De nieuwbouw wordt in 2021 in gebruik genomen en aangesloten op het huidige distributiecentrum. De uitbreiding is nodig om de jaarlijkse groei van ons winkelplatform bij te houden. Ook biedt de extra oppervlakte van 50.000 m² meer kansen voor partners die gebruik maken van Logistiek via bol.com op het gebied van opslag, innovatief verpakken, sortering en effectieve logistiek.

De kracht van een platform

Huub Vermeulen, algemeen directeur, vertelt: Bol.com heeft zich in twintig jaar ontwikkeld van een online boekenwinkel tot een zeer brede winkel met meer dan 17 miljoen artikelen. De laatste jaren is de ontwikkeling en groei van onze winkel sterk te danken aan het aanbod van de inmiddels meer dan 20.000 lokale ondernemers die via bol.com verkopen. Bol.com is “de winkel van: samen ondernemen” en de uitbreiding van het fulfilment center gaat hier verder invulling aan geven. We verwachten dat de Nederlandse en Belgische ondernemers die aangesloten zijn bij het winkelplatform binnen twee jaar meer dan 50% van alle verkopen via bol.com zullen realiseren. Als in 2021 de uitbreiding in gebruik wordt genomen, zal een groot deel van de verstuurde pakketjes dan ook gevuld zijn met artikelen van onze partners. Door vandaag samen de bouw in te luiden, bundelen we letterlijk de krachten. We leggen daarmee de basis om samen verder te ondernemen om een nog betere winkel te creëren voor inmiddels 9 miljoen klanten in Nederland en België.’

In gesprek met… event

Houd de pagina Evenementen op het Partnerplatform in de gaten, want hier volgt binnenkort een sfeerverslag van deze dag – mét handige tips en inzichten vanuit het ‘In gesprek met…’ event in Waalwijk!