Terugblik Polish Night 2019 – Zorgeloos de feestdagen door

De feestdagen staan nu echt voor de deur! En omdat dit voor ons allemaal de periode is waarin de verkopen enorm kunnen toenemen trappen we de feestdagen af met de zogeheten Polish Night, waarop we onze winkel samen nog eens extra oppoetsen. Immers is het nu extra belangrijk dat je aanbod er optimaal bij staat!

Om hierbij te helpen, ontvingen we op 30 oktober zo’n tweehonderd nieuwe partners op het hoofdkantoor in Utrecht. Zij gingen deze avond samen met tientallen bol.com collega’s aan de slag om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de feestdagen. Ook waren er verschillende presentaties over hoe je je winkel er nog net een stukje beter bij kunt zetten voordat de verkoopdrukte losbarst. De tips en adviezen van die dag delen we uiteraard niet alleen met de aanwezigen – ze zijn ook voor jou beschikbaar.

Meer verkopen door sterker aanbod

Deze presentatie is gebaseerd op het recent gepubliceerde stappenplan ‘Meer verkopen door beter aanbod’. In vier simpele stappen neemt deze presentatie je mee in hoe je je aanbod kunt verbeteren op basis van data. En nu je je conversie sinds kort kunt inzien in je verkoopaccount, kun je de tips ook gericht toepassen. Dit zijn waardevolle inzichten, want partners die hier eerder al actief mee aan de slag gingen groeiden twintig tot dertig procent!

 • Robbert Jongstra, Sr. Account Developer
 • Joost Legebeke, Business Analist

Aantrekkelijke, overtuigende productinformatie

Deze presentatie gaat verder in op een belangrijk onderdeel van de tips in het stappenplan: productinformatie verbeteren. In deze presentatie lees je hoe je kunt scoren met de juiste productinformatie. Hiermee geef je klanten namelijk de bevestiging dat jouw artikel het best aansluit bij hun persoonlijke behoefte.

 • Marcel Borgstijn, Business Analist

Promoties

Promoties zijn een goede manier om je aanbod en merk beter zichtbaar te maken voor de klant, je te onderscheiden van andere aanbieders en je omzet te maximaliseren. Zo is het vaak mogelijk om mee te doen aan de grote retailcampagnes voor Singlesday, Black Friday, Sinterklaas en Kerst. In deze presentatie zie je hoe je mee kunt doen, wat de voorwaarden zijn en wat je kunt verwachten.

 • Maria de Kleer, Promotions Developer

Zichtbaarheid (natuurlijk) verbeteren

Hoe kun je jouw productinformatie zo aanleveren dat deze goed zichtbaar is in de zoekresultaten van Google? En hoe zorg je dat jouw artikel zo goed mogelijk aansluit op de vraag van je klant? In deze presentatie vind je tips en adviezen om je zichtbaarheid via Google te vergroten.

 • Nick Reijmerink, SEO Specialist

Prijsoptimalisatie

Deze presentatie gaat verder in op een belangrijk deel van de tips in het stappenplan: prijs verbeteren. Lage prijzen zijn namelijk een sterk middel in de transparante online retail, waar een alternatief altijd binnen handbereik is. In de presentatie wordt ingezoomd op beste voorbeelden van effectieve prijsstelling. Ook geeft het je concrete handvatten om doelmatig prijzen te optimaliseren.

 • Hans van den Berg, Product Owner Pricing Tech
 • Redouan Al Amrani, Business Analist

Prestatiescore op peil

Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de feestdagen je verkopen verhoogt en tegelijkertijd je prestatiescores op peil houdt? In deze presentatie wordt ingegaan op de prestatiescore en het monitoringsproces.

 • Jesse Vonk, Business Analist
 • Kim Konings, Data Scientist

Automatiseren voor beginners

Met Automatiseren via bol.com kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount, zodat je je verkopen via bol.com vanuit één plek kunt beheren. Zo bespaar je tijd! In deze presentatie lees je wat de basisopties zijn en hoe je dit kunt realiseren.

 • Nick Enthoven, Technisch Accountmanager

Klantvragen: hoe voorkom je ze en hoe handel je ze af?

Zelfs de meest tevreden klant stelt wel eens een vraag. Hoe zorg jij ervoor dat je deze vliegensvlug beantwoordt mét merk-waardige service? In deze presentatie worden praktische tips gedeeld die je kunt toepassen voor jouw klantvragen – en lees je hoe je kunt voorkomen dat de klant een vraag hoeft te stellen.

 • Manja Molendijk, Business Analist
 • Eline van Berckel, Business Analist
 • Astrid Gerritsen, Service Academy Developer

Sponsored products

Wil je meer informatie over Sponsored Products? Klik hier voor het Support Center.

Foto's