Meer verkopen door sterker aanbod

Op deze pagina delen we onze tips en adviezen hoe je je winkel er nog net een stukje beter bij kunt zetten.

Hoe kun jij je aanbod verbeteren?

  • Lees in het stappenplan ‘Meer verkopen door beter aanbod’ hoe je je aanbod kunt verbeteren op basis van data. Deze tips kun je gericht toepassen, doordat je je conversie kunt inzien in je verkoopaccount.

    Partners die hier eerder al actief mee aan de slag gingen groeiden twintig tot dertig procent!

  • Deze presentatie gaat verder in op een belangrijk onderdeel van de tips in het stappenplan: productinformatie verbeteren. In deze presentatie lees je hoe je kunt scoren met de juiste productinformatie. Hiermee geef je klanten namelijk de bevestiging dat jouw artikel het best aansluit bij hun persoonlijke behoefte.

  • Promoties zijn een goede manier om je aanbod en merk beter zichtbaar te maken voor de klant, je te onderscheiden van andere aanbieders en je omzet te maximaliseren. Zo is het vaak mogelijk om mee te doen aan de grote retailcampagnes voor Singlesday, Black Friday, Sinterklaas en Kerst. In deze presentatie zie je hoe je mee kunt doen, wat de voorwaarden zijn en wat je kunt verwachten.

  • Hoe kun je jouw productinformatie zo aanleveren dat deze goed zichtbaar is in de zoekresultaten van Google? En hoe zorg je dat jouw artikel zo goed mogelijk aansluit op de vraag van je klant? In deze presentatie vind je tips en adviezen om je zichtbaarheid via Google te vergroten.

  • Deze presentatie gaat verder in op een belangrijk deel van de tips in het stappenplan: prijs verbeteren. Lage prijzen zijn namelijk een sterk middel in de transparante online retail, waar een alternatief altijd binnen handbereik is. In de presentatie wordt ingezoomd op beste voorbeelden van effectieve prijsstelling. Ook geeft het je concrete handvatten om doelmatig prijzen te optimaliseren.

  • Deze inzichten zijn gedeeld met partners tijdens de feestdagen. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de feestdagen je verkopen verhoogt en tegelijkertijd je prestatiescores op peil houdt? In deze presentatie wordt ingegaan op de prestatiescore en het monitoringsproces.

  • Met Automatiseren via bol.com kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount, zodat je je verkopen via bol.com vanuit één plek kunt beheren. Zo bespaar je tijd! In deze presentatie lees je wat de basisopties zijn en hoe je dit kunt realiseren.

  • Zelfs de meest tevreden klant stelt wel eens een vraag. Hoe zorg jij ervoor dat je deze vliegensvlug beantwoordt mét merk-waardige service? In deze presentatie worden praktische tips gedeeld die je kunt toepassen voor jouw klantvragen – en lees je hoe je kunt voorkomen dat de klant een vraag hoeft te stellen.