Heb ik verkooprechten nodig?

Aanvullende verkoopvoorwaarden en merkenbeleid voor je aanbod

Om het dagelijks leven van onze klanten samen makkelijker en leuker te kunnen maken, is het belangrijk om hen een betrouwbaar en veilig assortiment te bieden. Om dit te kunnen waarborgen gelden er voor bepaalde productgroepen aanvullende verkoopvoorwaarden en is er in sommige gevallen een merkenbeleid. Of dit ook geldt voor jouw assortiment, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul onderstaand veld in en volg de stappen om te zien of ervoor jouw artikelen aanvullende verkooprechten of een merkenbeleid zijn. Ook lees je hier wat je kunt doen om verkooprechten te krijgen.

Coronagerelateerd aanbod

De instroom op coronagerelateerde categorieën is tijdelijk gepauzeerd. Heb jij je verkoopaccount aangemeld na 16 maart 2020? Dan is het helaas niet mogelijk om artikelen zoals mondmaskers en desinfectiemiddelen aan te bieden. Bekijk hier meer informatie over coronagerelateerde artikelen.

Gezondheid

Geneesmiddelen (voor Apothekers) – BE

Ben je apotheker en wil je via bol.com geneesmiddelen aanbieden op de Belgische markt? Hiervoor dient jouw website aangemeld te zijn bij het FAGG en de Orde Der Apothekers.

1. Richtlijnen in België
Wanneer je als apotheker in België ook online geneesmiddelen en medische hulpmiddelen verkoopt, wordt er een aantal voorwaarden gesteld aan jouw website. Op deze pagina lees je meer over de richtlijnen voor en eisen aan apothekers die online geneesmiddelen willen verkopen.

2. Apothekerregistratie
De apotheker-titularis van een apotheek die online geneesmiddelen of medische hulpmiddelen verkoopt, dient zijn website te melden bij het FAGG en de Orde Der Apothekers. Dit kan via het formulier, dat je vervolgens bij het FAGG en de Orde Der Apothekers indient.

3. Hoe wordt jouw aanvraag bij bol.com getoetst?
Om geneesmiddelen aan Belgische klanten aan te bieden, dien je aan te tonen dat je officieel geregistreerd staat bij het FAGG en de Orde Der Apothekers. Hiervoor hebben we jouw inschrijfnummers van beide instanties nodig.

Sta je officieel geregistreerd bij het FAGG en Orde Der Apothekers? Dan kun je met onderstaand formulier de verkooprechten aanvragen voor het aanbieden van geneesmiddelen in België.

Veelgestelde vragen

  • Om er vanuit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van geuren binnen de Europese Unie vragen we om een aanvullende verklaring te ondertekenen. Daarbij geldt dat uitsluitend geuren die bestemd zijn voor in de Europese Unie, verkocht kunnen worden via bol.com. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Om ervan uit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van assortiment in de productgroepen tassen en zonnebrillen. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Mocht je vragen hebben over de verkoop van andere artikelen dan kun je contact opnemen met Partnerservice.

  • Bol.com neemt de  aanvraag binnen 5 werkdagen in behandeling.