Heb ik verkooprechten nodig?

Aanvullende verkoopvoorwaarden en merkenbeleid voor je aanbod

Om het dagelijks leven van onze klanten samen makkelijker en leuker te kunnen maken, is het belangrijk om hen een betrouwbaar en veilig assortiment te bieden. Om dit te kunnen waarborgen gelden er voor bepaalde productgroepen aanvullende verkoopvoorwaarden en is er in sommige gevallen een merkenbeleid. Of dit ook geldt voor jouw assortiment, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul onderstaand veld in en volg de stappen om te zien of ervoor jouw artikelen aanvullende verkooprechten of een merkenbeleid zijn. Ook lees je hier wat je kunt doen om verkooprechten te krijgen.

Coronagerelateerd aanbod

De instroom op coronagerelateerde categorieën is tijdelijk gepauzeerd. Heb jij je verkoopaccount aangemeld na 16 maart 2020? Dan is het helaas niet mogelijk om artikelen zoals mondmaskers en desinfectiemiddelen aan te bieden. Bekijk hier meer informatie over coronagerelateerde artikelen.

Kleding

In de volgende kleding categorieën kunnen enkel door bol.com goedgekeurde merken aangeboden worden:
- Dames- & herenmode
- Baby- & kindermode
- Been- & ondermode
- Casual sportswear

De toegestane merken vind je in onderstaande lijst en kun je zonder aanvullende goedkeuring aanbieden via bol.com. Staat het kledingmerk dat je wil gaan aanbieden er niet tussen? Dan kun je een aanvraag voor merkautorisatie indienen, via het tabblad ‘Aanvraag merkautorisatie’.

Voor onderstaande kledingmerken zijn wel verkooprechten vereist. Partners die deze merken willen aanbieden via bol.com, dienen deze verkooprechten dus aan te vragen, via het tabblad ‘Aanvraag verkooprechten A-merk’. In deze aanvraag dien je aan te kunnen tonen dat jouw assortiment via een officieel distributiekanaal van het betreffende merk verkregen is.
• Lacoste
• Diesel
• Superdry
• Love Moschino

1. Merkautorisatie (nieuw merk)

Een artikel kan enkel als merkartikel worden aangeboden wanneer het ook daadwerkelijk een merk is. Dit betekent o.a. dat de merknaam geregistreerd staat als kledingmerk (klasse 25) in een officieel merkenregister (BOIP, EUIPO, Internationaal trademark).

Nieuw kledingmerk aanbieden
Staat het (huis)merk dat je wil gaan aanbieden niet in het overzicht met goedgekeurde merken, onder het tabblad ‘Merken’ hierboven? Om een merkartikel aan te kunnen bieden van een kledingmerk dat nog niet op de merkenlijst staat, dient het betreffende merk eerst getoetst te worden door bol.com. Hiervoor kun je een merkautorisatieaanvraag indienen via het tabblad ‘Aanvraag merkautorisatie’.

Waar dient een merkartikel bij bol.com aan te voldoen?

 1. Registratie kledingmerk (klasse 25) in een officieel merkenregister (BOIP, EUIPO, Internationaal trademark)
 2. De merknaam en/of het merklogo staat in het kledinglabel
 3. De productinformatie voldoet aan de richtlijnen

2. Verkooprechten (specifieke merken)

Om de productauthenticiteit van geselecteerde A-merken op het platform te kunnen garanderen, heb je als partner verkooprechten nodig om deze merkartikelen te kunnen aanbieden. Dit geldt voor onderstaande merken:

 • Lacoste
 • Diesel
 • Superdry
 • Love Moschino

Aanvragen verkooprechten bovenstaande merken
Indien je kunt aantonen dat jouw assortiment via een officieel distributiekanaal van het betreffende merk verkregen is, kun je de benodigde verkooprechten voor het merk aanvragen via het tabblad ‘Aanvraag verkooprechten (specifieke merken)’.

3. Selectieve distributie (selectie merken)

Met de merkhouder is de afspraak gemaakt dat assortiment van het betreffende merk alleen via bol.com aangeboden kan worden door geautoriseerde aanbieders. Bij selectieve distributie hanteert de merkhouder objectieve criteria waar alle aanbieders aan dienen te voldoen. Voor de betreffende merken kun je dus geen rechten aanvragen via bol.com.

Op dit moment zijn er geen merken met een selectief distributiebeleid.

Zie lijst met toegestane merken (zie tabblad ‘Merken’), binnen de volgende kleding categorieën:

 • Dames- & herenmode
 • Baby- & kindermode
 • Been- & ondermode
 • Casual sportswear

Staat het kledingmerk dat je wil gaan aanbieden hier (nog) niet tussen en staat deze al wel onder klasse 25 geregistreerd in een officieel merkenregister (BOIP, EUIPO, Internationaal Trademark)? Dan kan je via onderstaand formulier een merkautorisatie aanvraag indienen:

Op dit moment zijn voor onderstaande kledingmerken verkooprechten vereist. Partners die deze merken willen aanbieden via bol.com, dienen deze verkooprechten dus aan te vragen. In deze aanvraag dien je aan te tonen dat jouw assortiment via een officieel distributiekanaal van het betreffende merk verkregen is.

Het gaat om de merken:

 • Lacoste
 • Diesel
 • Superdry
 • Love Moschino

Veelgestelde vragen

 • Om er vanuit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van geuren binnen de Europese Unie vragen we om een aanvullende verklaring te ondertekenen. Daarbij geldt dat uitsluitend geuren die bestemd zijn voor in de Europese Unie, verkocht kunnen worden via bol.com. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

 • Om ervan uit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van assortiment in de productgroepen tassen en zonnebrillen. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

 • Mocht je vragen hebben over de verkoop van andere artikelen dan kun je contact opnemen met Partnerservice.

 • Bol.com neemt de  aanvraag binnen 5 werkdagen in behandeling.