Heb ik verkooprechten nodig?

Aanvullende verkoopvoorwaarden en merkenbeleid voor je aanbod

Om het dagelijks leven van onze klanten samen makkelijker en leuker te kunnen maken, is het belangrijk om hen een betrouwbaar en veilig assortiment te bieden. Om dit te kunnen waarborgen gelden er voor bepaalde productgroepen aanvullende verkoopvoorwaarden en is er in sommige gevallen een merkenbeleid. Of dit ook geldt voor jouw assortiment, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul onderstaand veld in en volg de stappen om te zien of ervoor jouw artikelen aanvullende verkooprechten of een merkenbeleid zijn. Ook lees je hier wat je kunt doen om verkooprechten te krijgen.

Coronagerelateerd aanbod

De instroom op coronagerelateerde categorieën is tijdelijk gepauzeerd. Heb jij je verkoopaccount aangemeld na 16 maart 2020? Dan is het helaas niet mogelijk om artikelen zoals mondmaskers en desinfectiemiddelen aan te bieden. Bekijk hier meer informatie over coronagerelateerde artikelen.

Computer & Elektronica

Smartwatches en activitytrackers

Binnen de productgroep smartwatches en activitytrackers is slechts een beperkt aantal merken toegestaan, vanwege risico’s van de veiligheid en kwaliteit van deze artikelen. De actuele lijst met toegestane merken vind je hieronder.

Voor de toegestane merken zijn geen verkooprechten nodig. Staat het merk dat je binnen deze categorie wil gaan aanbieden er nog niet tussen? Dan kun je een aanvraag voor merkautorisatie indienen. Klik hierboven op ‘aanvragen’.

Niets gevonden voor "". Probeer iets anders.

Wil je smartwatches en activitytrackers van een ander merk aanbieden? Dan is dat mogelijk indien je kunt aantonen dat het merk en je bijbehorende assortiment aan de Nederlandse en/of Belgische wet- en regelgeving en de bol.com richtlijnen voldoet.

Om vast te stellen of het merk voldoet aan de bol.com richtlijnen en veiligheids- en kwaliteitseisen, volgt er een toetsing. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen aanvragen van merkeigenaren en wederverkopers. Als merkeigenaar, en soms ook als wederverkoper, is een toetsingstraject om jouw merk te kunnen verkopen noodzakelijk.

Hoe wordt jouw merkaanvraag getoetst?

In het toetsingstraject wordt bekeken:

Bij een positieve uitkomst voegen we jouw merk toe aan de lijst goedgekeurde merken. Als bol.com toch kwaliteitsproblemen bij de artikelen constateert, kan je merk weer van de lijst verwijderd worden.

Belangrijk: je krijgt hiermee geen exclusiviteit op dit merk. Als jij als merkeigenaar artikelen doorverkoopt aan een wederverkoper die deze artikelen via bol.com aan wil bieden, dan kan dat. Verkoopt een andere ondernemer zijn artikelen onder jouw merknaam? Dan kun je een melding indienen via het Notice and Take Down (NTD) formulier.

Aanvullende Gebruikersvoorwaarden

Om de aanvraag voor Smartwatches & Activity trackers in behandeling te nemen, dient het formulier Aanvullende Gebruikersvoorwaarden ondertekend meegestuurd te worden bij je aanvraag.

Een artikel mag als merkartikel worden aangeboden wanneer het daadwerkelijk een merkartikel is. Dit betekent dat het merk geregistreerd dient te zijn bij BOIP, specifiek voor dat type artikel.

Staat het (huis)merk dat je wil gaan aanbieden niet in het overzicht met goedgekeurde merken, onder het tabblad ‘merken’ hierboven? Vul dan onderstaand formulier in om je merkaanvraag voor het toetsingstraject in te dienen.

Veelgestelde vragen

  • Om er vanuit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van geuren binnen de Europese Unie vragen we om een aanvullende verklaring te ondertekenen. Daarbij geldt dat uitsluitend geuren die bestemd zijn voor in de Europese Unie, verkocht kunnen worden via bol.com. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Om ervan uit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van assortiment in de productgroepen tassen en zonnebrillen. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Mocht je vragen hebben over de verkoop van andere artikelen dan kun je contact opnemen met Partnerservice.

  • Bol.com neemt de  aanvraag binnen 5 werkdagen in behandeling.