Heb ik verkooprechten nodig?

Aanvullende verkoopvoorwaarden en merkenbeleid voor je aanbod

Om het dagelijks leven van onze klanten samen makkelijker en leuker te kunnen maken, is het belangrijk om hen een betrouwbaar en veilig assortiment te bieden. Om dit te kunnen waarborgen gelden er voor bepaalde productgroepen aanvullende verkoopvoorwaarden en is er in sommige gevallen een merkenbeleid. Of dit ook geldt voor jouw assortiment, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul onderstaand veld in en volg de stappen om te zien of ervoor jouw artikelen aanvullende verkooprechten of een merkenbeleid zijn. Ook lees je hier wat je kunt doen om verkooprechten te krijgen.

Coronagerelateerd aanbod

De instroom op coronagerelateerde categorieën is tijdelijk gepauzeerd. Heb jij je verkoopaccount aangemeld na 16 maart 2020? Dan is het helaas niet mogelijk om artikelen zoals mondmaskers en desinfectiemiddelen aan te bieden. Bekijk hier meer informatie over coronagerelateerde artikelen.

Gezondheid

Voedingssupplementen en biociden (FAVV) – BE

Wil je via bol.com voedingssupplementen of biociden (zoals desinfectiemiddel of luizenbestrijding) aanbieden op de Belgische markt? Hiervoor dient jouw organisatie bij het FAVV geregistreerd te zijn.

1. Richtlijnen in België
Alle organisaties die in België actief zijn in de voedselketen, dienen geregistreerd te zijn bij het Voedselagentschap. Hieronder valt ook het aanbieden van voedingssupplementen en biociden. Voordat voedingssupplementen en verrijkte voeding in de handel worden gebracht dient er een notificatiedossier ingediend te worden bij de overheid.

Genotificeerde voedingssupplementen en biociden
Partners met de juiste FAVV registratie kunnen zodoende ook alleen genotificeerde voedingssupplementen en biociden verkopen. Wil je voedingssupplementen en biocidenartikelen aanbieden die momenteel nog niet als genotificeerd bij ons staan aangemeld?
Mail dan een lijst met deze EAN’s inclusief notificatienummers naar gezondheid@bol.com. Wanneer de notificaties in orde zijn, wordt deze lijst vervolgens gecontroleerd en opengesteld. Het duurt mogelijk twee weken voordat je aanvraag wordt verwerkt. Deze tijd is nodig omdat de controle handmatig wordt gedaan.

2. FAVV registratie
Je kunt jouw organisatie bij het FAVV laten registreren via deze link.

3. Hoe wordt jouw aanvraag bij bol.com getoetst?
Om genotificeerde voedingssupplementen en biociden via bol.com aan Belgische klanten aan te bieden, dien je aan te tonen dat je officieel geregistreerd staat bij het FAVV. Hiervoor hebben we jouw FAVV inschrijvingsnummer nodig.

Sta je officieel geregistreerd bij het FAVV? Dan kun je met onderstaand formulier de verkooprechten aanvragen voor het aanbieden van voedingssupplementen of biociden in België.

  • Alleen van toepassing indien jouw warehouse in België is gevestigd.

Veelgestelde vragen

  • Om er vanuit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van geuren binnen de Europese Unie vragen we om een aanvullende verklaring te ondertekenen. Daarbij geldt dat uitsluitend geuren die bestemd zijn voor in de Europese Unie, verkocht kunnen worden via bol.com. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Om ervan uit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van assortiment in de productgroepen tassen en zonnebrillen. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

  • Mocht je vragen hebben over de verkoop van andere artikelen dan kun je contact opnemen met Partnerservice.

  • Bol.com neemt de  aanvraag binnen 5 werkdagen in behandeling.