Aanmelden in een paar stappen

Kan ik verkopen als partner?

 • Om te kunnen starten met zakelijk verkopen via bol.com, dien je onderstaande vragen met ‘ja’ te kunnen beantwoorden:

  • Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of het Belgische Handelsregister en heb je een btw-nummer?
  • Als partner ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen assortiment. Kun je marktconforme prijzen bieden? En past jouw assortiment binnen een bestaande productcategorie bij bol.com?  Check daarbij hier ook of je aanvullende verkooprechten nodig hebt.
  • Voldoet je assortiment aan het assortimentsbeleid van bol.com?
  • Hebben je artikelen een GTIN (ook bekend als EAN) of ISBN?
  • Bij bol.com kan elke klant binnen 30 dagen gratis retourneren. Dit geldt ook voor grote artikelen die opgehaald dienen te worden. Ben je bereid eenzelfde zichttermijn van 30 dagen te hanteren, zonder retourkosten?
  • Kun je vragen van klanten binnen 24 uur beantwoorden, in het Nederlands?
  • Kun je bestellingen binnen 1-8 werkdagen bij de klant leveren?
  • Weet je dat bol.com je automatisch per kalendermaand uitbetaalt?
  • Ben je ervan op de hoogte dat je bij bol.com commissie betaalt per verkocht artikel?
  • Heb je de Algemene voorwaarden gelezen en ben je daarmee akkoord?

Btw-nummers, VAT-nummers en bedrijfsregistratie

 • Om als Nederlandse onderneming te kunnen verkopen via bol.com, vanuit een zakelijk verkoopaccount, heb je een geldig KvK- en btw-nummer nodig.

  Voor het registreren van je bedrijf kun je terecht bij de Kamer van Koophandel. Mocht je vragen hebben over je btw-nummer, dan verwijzen we je graag door naar de Belastingdienst.

  Om als Belgische onderneming te kunnen verkopen via bol.com, vanuit een zakelijk verkoopaccount, dien je ingeschreven te staan in het Belgische Handelsregister en te beschikken over een geldig VAT-nummer.

  • Het kan tot drie weken duren tot je nieuwe bedrijfsregistratie wordt herkend. Het is niet mogelijk om een verkoopaccount aan te maken zonder geldige inschrijving. Bol.com kan dit proces helaas niet voor je versnellen.
   Heb je je langer dan drie weken geregistreerd en kunnen je bedrijfsgegevens niet worden opgehaald? Neem dan contact op met Partnerservice.

  • Het is niet mogelijk om zelf je KvK- of btw-gegevens te wijzigen. Een verzoek voor het wijzigen van deze bedrijfsgegevens kun je indienen bij Partnerservice. Je kunt enkel wijzigingsverzoeken voor bestaande, geactiveerde accounts indienen. Let wel: niet elk verzoek kan worden verwerkt. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om je zakelijke verkoopaccount over te dragen aan derden.

Stap 1: Aanmelden als partner

 • Om een zakelijk verkoopaccount aan te maken, heb je een account bij bol.com nodig. Dit kan zowel een bestaand particulier koopaccount zijn als een nieuw bol.com account dat je speciaal hiervoor aanmaakt.Op deze pagina kun je hierin je keuze maken:

  • Wil je een verkoopaccount aan een bestaand particulier koopaccount koppelen? Kies bij je aanmelding dan voor ‘Log in’.
  • Wil je een nieuw bol.com-account aanmaken om hier je verkoopaccount aan te koppelen? Kies bij je aanmelding dan voor ‘Account aanmaken’.

   

  • Ja, het is mogelijk om meerdere verkoopaccounts aan te maken. Wel dien je voor elk afzonderlijk verkoopaccount een ander inlog-mailadres te hebben, ofwel een ander bol.com-  of koopaccount. Het inlog-mailadres kan ook niet al in gebruikt zijn voor een medewerkersaccount.

   Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om – in plaats van al je verkopen vanuit één account te behandelen – verschillende accounts aan te maken voor verkoop in Nederland en voor verkoop in België. Kijk hier voor de voor- en nadelen van het hanteren van meerdere accounts.

   Let wel: het voeren van ‘dubbel aanbod’, waarbij je met jezelf concurreert, is niet toegestaan. Klik hier  voor meer informatie over het assortimentsbeleid.

  • Nee, dit is niet mogelijk. Om te starten met zakelijk verkopen dien je een nieuw, zakelijk verkoopaccount aan te maken.

Stap 2: Bedrijfsgegevens invoeren

 • In de volgende stappen vul je je bedrijfsgegevens in. Selecteer eerst waar je bedrijf is geregistreerd en vul daarna de andere gevraagde gegevens in, zoals je contactgegevens, btw- of VAT-nummer en – indien je bedrijf in Nederland is gevestigd – KvK-nummer. Controleer de ingevulde gegevens.

  Let op: is het getoonde vestigingsadres van je bedrijf niet meer actueel? Dan dien je dit adres eerst aan te passen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Pas daarna kun je verdergaan in het aanmeldproces.

  • Controleer aan de hand van de checklist op deze pagina of je onderneming voldoet aan de voorwaarden voor het zakelijk verkopen via bol.com.

   Om zakelijk te kunnen verkopen via bol.com dien je als Nederlandse onderneming ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een geldig btw-nummer.
   Als Belgische onderneming dien je te zijn ingeschreven in het Belgische Handelsregister en te beschikken over een geldig VAT-nummer.

  • Het kan tot drie weken duren tot je nieuwe bedrijfsregistratie wordt herkend. Het is niet mogelijk om een verkoopaccount aan te maken zonder geldige inschrijving. Bol.com kan dit helaas niet voor je versnellen.
   Ben je al langer dan drie weken geregistreerd en kunnen je bedrijfsgegevens niet worden opgehaald? Neem dan contact op met Partnerservice.

Stap 3: E-mailadres valideren

 • Je ontvangt een e-mail waarin je je aanmelding kunt bevestigen via een validatielink. Nadat je op de link hebt geklikt kun je inloggen in het verkoopaccount om alle aanvullende winkelgegevens in te vullen. Tip: bewaar de activatiemail goed. In deze mail vind je namelijk ook je inlogmailadres.

  • Zoek in je mailbox op de zoekterm ‘Activeer je verkoopaccount’ en check of de mail wellicht in je spam terecht is gekomen. Kun je de mail toch niet vinden? Neem dan contact op met Partnerservice.

  • Zorg dat je eerst op de link in je validatiemail hebt geklikt. Het is namelijk niet mogelijk om in te loggen voordat de mailvalidatie is afgerond.

Stap 4: Verkoopgegevens invoeren

 • In de volgende stappen kun je verdere benodigde gegevens invullen. Dit betreft je winkelgegevens, financiële gegevens en retourinstellingen. Bij de retourinstellingen kun je ook aangeven of in Nederland, Belgie of (met combiaccount) in beide landen wil verkopen.

  Wanneer je een onderdeel volledig hebt ingevuld krijg je een groen ‘vinkje’ te zien. Let op: het is niet mogelijk om je verkoopaccount te activeren wanneer je deze gegevens nog niet hebt ingevuld.

  • Ja, dit is mogelijk. Open je verkoopaccount en klik onderaan de pagina op ‘Per stuk’ of ‘Meerdere tegelijk’. De artikelen die je toevoegt komen pas op de website te staan wanneer de verificatie van je verkoopaccount volledig is doorlopen.

Stap 5: Verificatiecode via de post

 • Je ontvangt binnen drie werkdagen een brief met een verificatiecode op het adres waar je bedrijf is gevestigd. Dit is het adres dat bekend is bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Het is niet mogelijk om de code op een ander adres dan je vestigingsadres te ontvangen. Is het vestigingsadres niet meer actueel? Dan dien je dit adres eerst aan te passen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Daarna kan jouw verkoopaccount geactiveerd worden.

  Nadat je de mailverificatie hebt afgerond ,kun je de verificatiecode uit de brief invullen door in je verkoopaccount. Nadat de code en alle overige gegevens uit stap 4 ingevuld zijn ben je klaar om te starten met verkopen.

  Gefeliciteerd en welkom bij bol.com!

  • Ja, het is voor elk nieuw account nodig om de verificatie, inclusief het ontvangen van de verificatiebrief, volledig te doorlopen. Helaas kunnen we dit niet voor je versnellen.

  • De verificatiebrief wordt verstuurd naar het vestigingsadres van je onderneming. Het is niet mogelijk om de verificatiebrief naar een ander adres te (her)sturen. Wanneer het vestigingsadres niet meer actueel is, dien je dit adres eerst te laten wijzigen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Pas daarna kan je account geactiveerd worden.

  • De verificatiebrief wordt verzonden naar het vestigingsadres van je bedrijf. Wanneer je adresgegevens kloppen en je de brief desondanks niet hebt ontvangen, kun je zelf na drie dagen een nieuwe verificatiebrief opvragen. Dit doe je door in te loggen, te klikken op het onderdeel ‘Verificatiecode’ en daarna te kiezen voor ‘Verstuur de brief opnieuw’.

  • Controleer goed of je de juiste brief voor je hebt. Vooral wanneer je meerdere verkoopaccounts hebt aangemaakt is het mogelijk dat de code uit de brief wellicht bij het verkeerde verkoopaccount ingevuld wordt.

  • Er zijn vier verplichte onderdelen waar je gegevens dient in te vullen om je account definitief te activeren: Winkelgegevens, Financiële gegevens, Retourinstellingen en Verificatiecode. De volgorde van het invullen van deze gegevens maakt niet uit. Zo kan het dus voorkomen dat je de verificatiecode hebt ingevuld en je winkel nog niet wordt geactiveerd. Dit betekent dat een ander onderdeel nog niet volledig is ingevuld. Is een vinkje bij een onderdeel nog grijs, dan betekent dit dat er nog gegevens ontbreken. Je herkent een volledig ingevuld onderdeel aan het groene vinkje.

  • In een aantal gevallen wordt er een extra controle uitgevoerd voor het account definitief wordt geactiveerd. Dit duurt maximaal 48 uur. Daarna krijg je vanzelf een e-mail wanneer je je account kunt openen.

  • 1. Controleer of je op de juiste plek inlogt. De snelste manier om in te loggen is via bol.com/sdd.
   2. Check of je met het juiste mailadres inlogt. Wanneer je niet zeker weet welk mailadres je voor het inloggen dient te gebruiken, kun je de validatiemail er bij pakken – hierin staat je inlogmailadres.
   3. Check of je het juiste wachtwoord gebruikt. Weet je dit niet zeker? Maak dan gebruik van de ‘Wachtwoord vergeten’-link. Op die manier kun je een nieuw wachtwoord instellen.
   4. Gebruik je de juiste gegevens en komt je niet in je verkoopaccount terecht? Cookies en cache kunnen, vooral wanneer je meerdere bol.com-accounts (zowel klant- als verkoopaccounts) hebt, nog wel eens voor problemen zorgen.
   Verwijder de cookies en cache of probeer in te loggen in een incognitoscherm of andere browser. Dit kan in de meeste browsers via het menu in de werkbalk van de browser.