Aan de slag met Adverteren via bol.com

Checklist campagne instellingen

Wil je je eerste campagne live zetten en ben je op zoek naar informatie over de juiste instellingen? Hieronder vind je een checklist voor de belangrijkste campagne-instellingen:

  1. Begin met automatische campagnes. Geen enkele partner heeft een productcatalogus die volledig bestaat uit winnaars of verliezers. Daarom is het uitvoeren van automatische campagnes en het verzamelen van gegevens een cruciale eerste stap in de advertentiestrategie van je gesponsorde artikelen.
  2. Zoekwoorden en uitsluitingswoorden selecteren. Het selecteren van zoekwoorden voor je artikelen is een essentieel onderdeel van je advertentiestrategie. Bieden op de juiste zoekwoorden voor je artikelen kan je verkoop en organische plaatsing verbeteren. Dit zal uiteindelijk je productverkoop beïnvloeden. Hier vind je hoe je zoekwoorden toepast.
  3. Staat er een bestedingslimiet op het account? Dit kun je zien onder de tab ‘Adverteren’ in het verkopersaccount.
  4. Campagne dagelijks/totaal budget. – Heb je een campagnebudget ingesteld en is deze bereikt? – Heb je een daily pacing ingesteld en is deze bereikt?
  5. Is er een begin- en einddatum ingesteld? Let er met het instellen van een einddatum wel op dat de campagne ook daadwerkelijk stopt op die datum. We raden aan alleen in specifieke gevallen gebruik te maken van een einddatum (bijv. bij een actiematige campagne).
  6. Welke artikelen heb je geselecteerd? Voor het opzetten van een campagne is het essentieel dat de artikelen die je selecteert voldoen aan de voorwaarden. In de checklist (product instellingen) hieronder vind je welke voorwaarden dat zijn.
  7. Zijn je biedingen hoog genoeg? Vind je het aantal impressies te laag? Verhoog je bieding stapsgewijs totdat je meer activiteit gaat zien.

Checklist product instellingen

Lukt het niet om in te loggen en krijg je een foutmelding of kun je artikelen niet vinden? Dan voldoe je waarschijnlijk niet aan de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van Sponsored Products:

  1. De EAN begint met het getal ‘0’: Wanneer je in de campagne zoekt in de zoekbalk terwijl je EAN begint met één of meerderen nullen, dan wordt het product niet gevonden. Je lost dit op door alle voorloopnullen van het EAN weg te halen wanneer je deze in de zoekbalk kopieert.
  2. Het artikel/ staat niet in het koopblok: Wanneer een artikel niet de beste verkooppositie heeft bezit je het verkoopblok niet. Als er een medaille achter het artikel staat heeft het artikel de beste verkooppositie. Is dit niet het geval? Dan kun je niet met het artikel adverteren en zal het ook niet altijd in je Sponsored Products account komen te staan.
  3. Nieuw artikel: Wanneer het artikel nieuw is, kan het tot 48 uur duren voordat het beschikbaar is binnen je Sponsored Products account. Is het artikel na 48 uur nog niet vindbaar? Neem dan contact op met Zakelijk Verkopen.
  4. Artikelen zijn nog niet leverbaar/online: Artikelen komen pas in het account te staan wanneer ze online bij bol.com gekocht kunnen worden.
  5. Er ontbreekt noodzakelijke productinformatie:
   ⇒ Er mist een merk bij het artikel
   ⇒ Er mist een goede categorisering (kruimelpad)
   ⇒ Er mist een uitgever (dit kan alleen bij boeken): Als alle productinformatie niet correct is dien je de ontbrekende productinformatie aan te vullen om met het artikel te kunnen adverteren. Heb je hier vragen over neem dan contact op met Zakelijk Verkopen.