Aan de slag met Voordelig verzenden via bol.com

Voor lagere verzendkosten per pakket

Wanneer je bij het bevestigen van een bestelling kiest voor ‘Verzend via bol.com’, kun je gebruikmaken van voordelige verzendzegels van vier betrouwbare Nederlandse en Belgische bezorgdiensten. Je betaalt dan dus minder verzendkosten per pakket. Op deze pagina lees je hoe je deze verzendzegels met korting koopt.

Voordelige verzendzegels kun je aanschaffen voor brievenbuspakketjes en gewone pakketten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hier geen gebruik van te maken – ga dan verder naar de pagina ‘Verzenden‘.

Gebruikmaken van voordelige verzendzegels

 • 1. Kies voor verzendig via bol.com

  Ga in je verkoopaccount via ‘Bestellingen’ en ‘Openstaand’ naar de bestelling die je wil verzenden en kies aan de rechterkant voor ‘Verzend via bol.com’.

  Je kunt hier ook meerdere bestellingen selecteren om die tegelijk te verzenden – namelijk tot 25 per keer. Dit doe je door onder ‘Eigen leveringen’ op het blokje met het streepje erin te klikken. Vervolgens selecteer je de artikelen die je wil versturen.

  Tip!

  Kijk eerst of er meerdere artikelen afkomstig zijn uit dezelfde bestelling, want deze kun je in één doos met één verzendlabel opsturen – dat scheelt in de kosten. Doorloop in dat geval de rest van dit stappenplan voor één van de artikelen en kies bij de overige artikelen uit dezelfde bestelling voor ‘Andere verzendwijze’. Je kunt hier vervolgens hetzelfde track & trace-nummer invullen om de overige artikelen alsnog te bevestigen.

  2. Selecteer een bezorgdienst

  Selecteer de bezorgdienst waarmee je de bestelling wil verzenden. Welke bezorgdiensten je hier ziet, is afhankelijk van het land waar je de bestelling vandaan en naartoe zendt.

  3. Selecteer de verzendzegel

  Selecteer de verzendzegel die je wil gebruiken en klik op ‘Ga naar samenvatting’.

  4. Bevestig verzending

  Klik onderaan op ‘Verzending bevestigen’.

  5. Download de verzendzegels en pakbonnen

  Je krijgt een overzicht van de bestellingen die je zojuist bevestigd hebt. Download hier de bijbehorende bol.com verzendzegels voor de bestellingen en, wanneer het bestelnummer niet op de verzendzegel staat, ook de pakbonnen. Je kunt deze ook in bulk downloaden, ofwel allemaal tegelijk.

  Je kunt de verzendzegels en pakbonnen ook nog op een later moment downloaden, onder het tabblad ‘Verzonden’. Wil je meer bestellingen behandelen? Klik dan onderaan op ‘Ga terug naar openstaande bestellingen’.

  6. Print en plak de verzendzegels en pakbonnen

  Print van elke bestelling de verzendzegel. Staat het bestelnummer niet op de verzendzegel? Print dan ook de pakbon uit. Doe de pakbon indien van toepassing in het pakket, plak de verzendzegel op het pakket en lever het geheel tijdig in bij een inleverpunt van de bezorgdienst.

  7. Klaar!

  Een ‘voordelig verzenden via bol.com’ zegel heeft altijd een track & trace-nummer. Zodra jij de bestelling bevestigt, krijgt de klant automatisch een e-mail met daarin dit track & trace-nummer en de verwachte leverdatum. Jij kunt het track & trace-nummer raadplegen door deze aan te klikken onder het tabblad ‘Verzonden’.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer er een storing is met de pakketzegels, doen we er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen; een dergelijke situatie is voor alle partijen vervelend. De zegel is echter een extra service en geen eigen bol.com dienst. Daardoor kunnen we er helaas niet in alle gevallen voor zorgen dat het probleem snel wordt verholpen. En omdat het versturen van je bestellingen jouw verantwoordelijkheid blijft, worden deze kosten ook niet vergoed. Wat je in ieder geval kunt doen:

  • Deze website of het verkoopaccount in de gaten houden. Op deze website kun je bij het belletje, rechtsboven op de pagina, in veel gevallen zien of de storing is verholpen. In het verkoopaccount vind je deze storingsupdates terug bij het driehoekje aan de rechterkant.
  • Het later nog eens proberen; de meeste storingen duren namelijk 1 à 2 uur.

  Alternatieve oplossing
  Om de impact van een storing met de verzendzegels te verkleinen, is het mogelijk bij een storing een alternatieve verzendwijze te gebruiken, bijvoorbeeld via PostNL of DHL (voor Nederland), DPD (voor Nederland en België) of bpost (voor België). Let wel: de kosten voor de alternatieve verzending zijn geheel voor eigen rekening. Meer informatie over het gebruiken van een andere verzendwijze vind je hier.

 • Wanneer er bij bol.com een storing bekend is van PostNL, DHL, DPD of bpost, dan wordt in het verkoopaccount aangegeven dat de betreffende pakketzegel niet beschikbaar is. De zegel zal weer verschijnen zodra de storing bij de bezorgdienst is verholpen. Natuurlijk is het in de tussentijd wel mogelijk om voor een andere bezorgdienst te kiezen.

 • Ja, dat kan. Op de verzendzegel via bol.com wordt de bedrijfsnaam ook overgenomen.

 • Het kan voorkomen dat je een pakketzegel aanmaakt en de bestelling uiteindelijk toch niet hoeft te versturen. Hoewel dit heel vervelend is, is het helaas niet mogelijk om deze kosten vergoed te krijgen. Wanneer de zegel aangemaakt is, is dit namelijk niet meer ongedaan te maken en daarom worden deze kosten in rekening gebracht.

 • De voornaamste functie van de pakbon is dat de klant het bestelnummer van zijn pakketje erop terugvindt. Wanneer dit bestelnummer ook op de verzendzegel staat, is de pakbon dus niet verplicht.