Verlaagde commissie

Meer verkopen door lagere prijzen

Voor geselecteerde artikelen is een verlaagde commissie mogelijk – mits je het artikel met een scherpe verkoopprijs kunt aanbieden. Deze lagere prijzen leiden namelijk tot meer verkopen. Zo kun je met een verlaagde commissie meer omzet maken. En meedoen is makkelijk.

Een verlaagde commissie helpt om onze klanten het beste aanbod te bieden en is mogelijk in een groot deel van de productcategorieën. Binnen die categorieën kun je van een verlaagde commissie profiteren wanneer je verkoopprijs gelijk of lager is dan het aangegeven prijspunt. Zodra je prijs gelijk of lager is, wordt de verlaging van de commissie automatisch ingesteld.

Heb je assortiment dat in aanmerking komt voor een verlaagde commissie, dan krijg je hiervan een melding bij de ‘to-do’s’ op de startpagina van je verkoopaccount. Wanneer je op deze melding klikt kun je ook een Excel-lijst downloaden met alle artikelen waar de verlaagde commissie voor geldt.

Gebruikmaken van de verlaagde commissie

Er zijn verschillende manieren om de verlaagde commissie in te stellen, namelijk:

 • Volg onderstaande 2 stappen om de verlaagde commissie te activeren in je verkoopaccount, op de pagina ‘Mijn aanbod’.

  1. Filter je aanbod

  Klik linksboven je aanbod op ‘Filter’ en kies daar in de categorie ‘Verlaagde commissie’ voor de twee ‘Actief’ filters.

  2. Verlaag je prijzen

  Zet je jouw prijs op dit prijspunt of lager, dan wordt automatisch je commissie verlaagd. Voor elk artikel is zichtbaar hoelang de verlaging geldt. Na deze periode of zolang je prijs hoger ligt dan het prijspunt, wordt de reguliere commissie in rekening gebracht.

  Tip!

  Je kunt in je verkoopaccount ook in een oogopslag zien welke verlagingen binnen nu en 7 dagen aflopen en welke verlagingen in de voorgaande 7 dagen afgelopen zijn. Kies hiervoor de filters ‘Aflopend’ en ‘Afgelopen’.

 • Op de FTP-server vind je het bestand ‘Verlaging_Bemiddelingsbijdrage’. Hierin zie je alle artikelen waarop momenteel een verlaagde commissie wordt toegepast. Dit is een CSV bestand waarin de volgende kolommen staan:

  • EAN
  • Maximum price (maximale prijs waarvoor het artikel verkocht kan worden)
  • Cost reduction (verlaging commissie)
  • Start date (startdatum van de betreffende periode)
  • End date (einddatum van de betreffende periode)

   

 • In deze documentatie lees je hoe jouw huidige API aangepast kan worden voor het gebruiken van verlaagde commissie.

 • Channable heeft een handleiding gemaakt over hoe je het snelst kunt profiteren van de verlaging van de commissie:

   

 • ChannelEngine heeft een handleiding gemaakt over hoe je het snelst kunt profiteren van de verlaging van de commissie:

 • EffectConnect heeft een handleiding gemaakt over hoe je het snelst kunt profiteren van de verlaging van de commissie:

Veelgestelde vragen

 • De verlaging van de commissie wordt op geselecteerde artikelen toegepast en blijft voor een bepaalde tijd vaststaan. De commissie kan na deze periode worden aangepast op de geselecteerde artikelen doordat de marktprijs verandert. Houd het einde van een periode (aflopende verlagingen) dan ook goed in de gaten.

 • De prijs wordt niet automatisch teruggezet. Het is dan ook aan te raden om na afloop van een periode je prijspunt te evalueren en eventueel aan te passen.

 • De verlaagde commissie wordt berekend zodra je een bestelling verwerkt. Zeker tegen de tijd dat een periode van verlaagde commissie ten einde loopt, is het dus aan te raden om bestellingen zo snel mogelijk te verwerken.

  Vervolgens wordt de verlaagde commissie automatisch verrekend bij de uitbetaling van die bestellingen – je krijgt hiervan dus geen creditfactuur.

 • Ja, de verlaging van de commissie geldt voor alle partners, dus zowel in Nederland als België.