Accountinstellingen in het verkoopaccount

Je gegevens beheren in je verkoopaccount

Wanneer je gaat verkopen via bol.com vul je als eerste stap je gegevens in, zodat we weten waar we je kunnen bereiken en uitbetalen. Op deze pagina zie je hoe je deze gegevens invult en beheert. En mocht je juist willen stoppen met verkopen via bol.com, dan lees je hier ook meer over het opheffen van je verkoopaccount.

In je verkoopaccount kun je verschillende gegevens toevoegen, namelijk je:

• contactgegevens
  • bedrijfsgegevens
  • medewerkers
  • financiële gegevens

Inrichten en beheren van je accountinstellingen

• 1. Ga naar instellingen

Klik in je verkoopaccount rechtsboven op je bedrijfsnaam en kies voor ‘Instellingen’. Vervolgens kun je in het onderdeel ‘Account’ je gegevens beheren.

2. Vul je contactgegevens in

Onder ‘Contact’ vul je de naam in van degene die verantwoordelijk is voor het verkoopaccount en de contactpersoon is voor bol.com. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor bol.com. Ook vul je hier de gegevens in waarmee we je schriftelijk kunnen bereiken.

3. Vul je bedrijfsgegevens in

Onder ‘Bedrijf’ vul je je bedrijfsnaam in. Je KvK- en/of btw-nummer zijn hier al voorgeprogrammeerd en kun je wijzigen door te bellen naar Partnerservice.

4. Voeg eventueel medewerkers toe

Onder ‘Medewerkers’ kun je, aan de hand van een e-mailadres, medewerkers machtigen om te kunnen werken in jouw verkoopaccount. Let wel: zij krijgen hiermee alleen toegang tot het onderdeel ‘Klantcontact’.

5. Check je financiële gegevens

Onder ‘Financieel’ vind je het rekeningnummer dat bij ons bekend is en waarop je uitbetaald wordt. Wil je dit rekeningnummer wijzigen? Neem dan contact op met Partnerservice.

Verkoopaccount sluiten

• Wil je stoppen met verkopen via bol.com? Neem dan contact op met Partnerservice en geef aan dat je je verkoopaccount wil sluiten.

Tip!

Het kan handig zijn om je account eerst tijdelijk te sluiten in verband met lopende bestellingen en de retourtermijn van 30 dagen.

• Het kan voorkomen dat je verkoopaccount door ons gesloten wordt, wanneer je je gedurende een lange periode niet houdt aan de servicenormen of aan de gebruikersvoorwaarden zakelijk verkopen. Het overtreden van de gebruikersvoorwaarden kan leiden tot aftrek van beleidspunten, waarbij een puntentotaal van nul voor sluiting van je verkoopaccount zorgt.

Mijn verkoopaccount is gesloten, wat nu?

Is je verkoopaccount vanwege bovengenoemde redenen gesloten? Dan heb je nog zes weken toegang tot het account. Zo kun je onder andere nog je financiële gegevens downloaden, openstaande klantvragen afhandelen en retourmeldingen verwerken. Voor je lopende en geleverde bestellingen blijven de servicenormen en voorwaarden gelden. De vragen en retourverzoeken van jouw klanten kan je dan dus nog steeds vlot en adequaat afhandelen.

Verkoop je artikelen via ‘Logistiek via bol.com’ die nog op voorraad liggen in het distributiecentrum? Dan heb je nog drie weken de tijd om deze artikelen via Partnerservice naar jezelf te sturen.

Heb je nog geen (lopende) bestellingen? Dan wordt het verkoopaccount direct gesloten.

Heropening account of nieuw account

Wanneer je verkoopaccount gesloten is vanwege slechte prestaties of schending van het beleid, is het voor ten minste één jaar niet mogelijk om een nieuw verkoopaccount aan te maken door dezelfde persoon. Ook niet onder een andere bedrijfsnaam of met een ander assortiment.

Is je verkoopaccount gesloten vanwege frauduleuze activiteiten? Dan wordt het verkoopaccount voor onbepaalde tijd gesloten. Dit is veelal het geval wanneer het beleid doelbewust geschonden is. Het is dan helemaal niet meer mogelijk een nieuw verkoopaccount te openen, ook niet onder een ander bedrijf of met ander assortiment.

Veelgestelde vragen

• Je verkoopaccount is gekoppeld aan je koopaccount. Wil je het wachtwoord van je verkoopaccount veranderen, dan doe je dit door het wachtwoord van je koopaccount te wijzigen. Dat werkt zo:

1. Log in in je koopaccount, via bol.com.
    2. Kies in je ‘Accountoverzicht’ onder ‘Gegevens & instellingen’ voor ‘Wachtwoord wijzigen’.
    3. Voer je huidige en nieuwe wachtwoord in en klik op ‘Aanpassen’.
  • Je kunt je adres gemakkelijk aanpassen door in je verkoopaccount achtereenvolgens naar ‘Instellingen’, ‘Account’ en ‘Contact’ te gaan. Je kunt hiervoor ook het stappenplan op deze pagina aanhouden. Wil je je retouradres wijzigen? Dat doe je ook in je verkoopaccount, via ‘Instellingen’, ‘Mijn Winkel’, ‘Retouren’ en tot slot ‘Retouradres’.

• Wanneer je het rekeningnummer waarop je uitbetaald wordt wil wijzigen in je verkoopaccount, kun je contact opnemen met Partnerservice. Zij kunnen dit voor jou aanpassen.