Accountinstellingen in het verkoopaccount

Zo beheer je je gegevens

Onder je accountinstellingen vul je contact- en bedrijfsgegevens in. Ook vind je hier de mogelijkheid tot het toevoegen van medewerker-accounts voor het beantwoorden van klantvragen.
Op deze pagina lees je alles over de verschillende onderdelen van je accountinstellingen, zoals je inlog-, contact- en financiële gegevens.

Je vindt je accountinstellingen door in je verkoopaccount rechtsboven op je bedrijfsnaam te klikken en te kiezen voor ‘Instellingen’. Vervolgens beheer je in het onderdeel ‘Account’ je gegevens.

Wil je meer weten over je winkelinstellingen? Bijvoorbeeld hoe je je retourinstellingen wijzigt of hoe je je verkoopaccount tijdelijk sluit? Meer informatie hierover vind je hier

Mijn accountinstellingen

• Onder het kopje ‘Contact’ vul je de naam in van degene die verantwoordelijk is voor het verkoopaccount. Deze persoon is ook onze contactpersoon.
    Het adres dat je hier invult wordt gebruikt als correspondentieadres . We gebruiken dit adres om je schriftelijk te bereiken.

Onder contact e-mailadres vul je een e-mailadres in waarop je communicatie vanuit ons wenst te ontvangen.

• Jouw contactadres wordt getoond op je winkelpagina . Jouw contact-email wordt niet getoond op je winkelpagina en is niet zichtbaar voor klanten.

• Ja, dit kan. Je retouradres pas je aan onder ‘Mijn winkelinstellingen’. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het wijzigen van je retourinstellingen.

• Het is niet mogelijk je uit te schrijven voor informatiemails of nieuwsbrieven. Deze e-mails bevatten belangrijke informatie. Denk hierbij aan informatie over nieuwe functionaliteiten of aanpassingen die impact op jou kunnen
      hebben. Meer informatie vind je in de gebruikersvoorwaarden.

• Je ontvangt verschillende type mails vanuit bol.com.

1. Bestelling-gerelateerde e-mails
      Alle (automatisch) mails omtrent bestellingen zoals retourmeldingen, annuleringsverzoeken en klantbeoordelingen .

2. Klantenservice
      Mails omtrent klantvragen naar aanleiding van een bestelling en vragen over artikelen.

3. Informatie omtrent facturatie
      Wanneer er een nieuwe factuur voor je klaarstaat wordt je via dit e-mailadres geïnformeerd.

4. Informatie omtrent Logistiek via bol.com
      Maak je gebruik van de dienst ‘Logistiek via bol.com’ ? Bij updates of informatie met betrekking tot deze dienst worden deze naar jouw contact e-mailadres gestuurd.

• Wil je naar aanleiding van een bestelling contact opnemen met de klant? Zoek dan in je verkoopaccount onder ‘Bestellingen’ naar het betreffende bestelnummer. Bij de bestelling klik je onder ‘email’ op het envelopje om de klant te mailen. Ook kan je hier het geanonimiseerde e-mailadres van de klant kopiëren. Meer informatie over bestellingen behandelen en verzenden vind je hier.

• In verband met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heb je, na de zichttermijn van 30 dagen, twee maanden de mogelijkheid de klant te mailen. De klant heeft, na afloop van de zichttermijn, twee jaar de mogelijkheid jou te mailen.
      Op deze pagina vind je alle informatie over de AVG en wat deze wetgeving voor jou betekent.

• Onder het kopje ‘Bedrijf’ pas je je bedrijfsnaam aan en vind je de bedrijfsgegevens van jouw winkel zoals deze bij ons bekend zijn.

• Je verkoopnaam, ofwel je ‘verkoopalias’ pas je aan bij het onderdeel ‘Mijn winkel’. Kijk hier voor meer informatie.

• Het is niet mogelijk om jouw btw/vat- of KvK-nummer zelf te wijzigen in je verkoopaccount. Neem contact op met Partnerservice om deze gegevens te laten wijzigen. Let wel: het is niet mogelijk jouw verkoopaccount over te dragen aan een derde partij. Dergelijke verzoeken neemt Partnerservice dan ook niet in behandeling. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden.

• Nee, het is niet mogelijk om jouw verkoopaccount over te dragen aan een derde partij. Dergelijke verzoeken neemt Partnerservice dan ook niet in behandeling. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden.

• Wil je een tweede verkoopaccount aanmaken? Dat kan! Let wel: het is niet toegestaan dubbel aanbod te voeren. Wanneer je meerdere verkoopaccounts bezit, dient het assortiment of het land van verkoop per account te verschillen. Op deze pagina lees je hier meer over.

• Wil je een tweede verkoopaccount aanmaken? Dat kan! Let wel: het is niet toegestaan dubbel aanbod te voeren. Wanneer je meerdere verkoopaccounts bezit, dient het assortiment of het land van verkoop per account te verschillen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Wanneer je een tweede verkoopaccount wil aanmaken dien je het aanmeldproces (per account) opnieuw te doorlopen. Hierin maken we geen uitzonderingen– ook niet wanneer je al een actief verkoopaccount bij ons hebt. Op deze pagina vind je alle informatie en een stappenplan voor het aanmaken van een verkoopaccount.

Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van het voeren van twee of meer verkoopaccounts? Op deze pagina vind je alle informatie hierover.

• Onder ‘medewerkers’ is het mogelijk om gebruikers gedeeltelijke toegang tot jouw verkoopaccount te geven. Wanneer je een medewerker toevoegt krijgt hij of zij enkel toegang tot het onderdeel ‘klantvragen’. Alle informatie over klantvragen in het algemeen en de mogelijkheden voor jou vind je hier.

• Het is mogelijk meerdere gebruikers in te laten loggen in jouw verkoopaccount. Deze medewerkers zien dan enkel de informatie die zij nodig hebben voor het beantwoorden van de klantvragen.

Rechtsboven onder ‘Instellingen’ voeg je in de categorie ‘Account’ bij ‘Medewerkers’ een medewerker toe. Deze medewerker krijgt een e-mail met een activatielink voor het aanmaken van het medewerkers-account. Na het activeren heeft de medewerker een account dat enkel toegang geeft tot het klantcontact.

Meer informatie over (het beantwoorden van) klantvragen vind je hier.

• Controleer het e-mailadres van de medewerker. Wordt dit e-mailadres al gebruikt als inlog-mailadres bij een particulier- of zakelijk verkoopaccount? Dan is het niet mogelijk om dit e-mailadres te gebruiken.

• Op deze pagina vind je meer informatie en tips die jou kunnen helpen bij het bieden van geweldige service.

• Bij het onderdeel ‘Financieel’ vind je het rekeningnummer waarop je wordt uitbetaald.

• Het is niet mogelijk om jouw btw/vat- of KvK-nummer zelf te wijzigen in je verkoopaccount.
      Om deze gegevens te laten wijzigen neem je contact op met de Partnerservice.

Inloggen

• Onder ‘inloggegevens’ wijzig je zowel het e-mailadres, waarmee je in je zakelijk verkoopaccount inlogt, als je wachtwoord.

• Er zijn meerdere manieren om jouw inlog-mailadres te wijzigen.

Optie 1:
      Via de link in je verkoopaccount. Klik linksboven in je verkoopaccount op je verkoopnaam, kies voor ‘Instellingen’ en daarna in de kolom ‘Account’ voor ‘Inloggegevens wijzigen’.

Optie 2:
      Ga naar account.bol.com en kies voor ‘E-mailadres wijzigen’.

Optie 3:
      Is jouw zakelijk verkoopaccount gekoppeld aan een particulier- of zakelijk klantaccount?
      Wanneer je jouw inlog-mailadres in je klantaccount wijzigt, wordt dit ook het nieuwe inlog-mailadres voor je gekoppelde verkoopaccount.

• Controleer het gekozen e-mailadres. Is dit e-mailadres al in gebruik als een inlog-mailadres bij een ander verkoop- of medewerkers-account? Dan is het niet mogelijk dit e-mailadres nogmaals te gebruiken.

• Geen zorgen! Kies op het inlogscherm voor ‘wachtwoord vergeten’ en volg de instructies.

• Er zijn meerdere manieren jouw wachtwoord te wijzigen.

Optie 1:
      Via de link in je verkoopaccount. Klik linksboven in je verkoopaccount op je verkoopnaam, kies voor ‘Instellingen’ en daarna in de kolom ‘Account’ voor ‘Inloggegevens wijzigen’.

Optie 2:
      Ga naar account.bol.com en kies voor ‘Wachtwoord wijzigen’.

Optie 3:
      Is jouw zakelijk verkoopaccount gekoppeld aan een particulier- of zakelijk klantaccount?
      Wanneer je jouw wachtwoord in je klantaccount wijzigt, wordt dit ook het nieuwe wachtwoord voor je gekoppelde verkoopaccount.

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Stel dan een nieuw wachtwoord in. Dit doe je door in op het inlogscherm te kiezen voor ‘wachtwoord vergeten?’ en de instructies te volgen.

• Je contact-mailadres wijzig je als volgt:

1. Klik op de homepage van je verkoopaccount rechtsboven op je verkoopnaam;
      2. Kies in het dropdown-menu voor ‘Instellingen’;
      3. Kies in kolom ‘Account’ voor ‘Contact’ en vul je nieuwe contact-mailadres in.

• Wanneer je problemen ervaart bij het inloggen in je zakelijk verkoopaccount adviseren we je dit stappenplan na te lopen:

1. Controleer of je op de juiste plek inlogt.
      Heb je je zakelijke verkoopaccount gekoppeld aan een klantaccount? Check dan of je wellicht per abuis op de klantomgeving probeert in te loggen.
      De snelste manier om in te loggen in je zakelijke verkoopaccount is via deze link.2. Check of je met het juiste mailadres inlogt.
      Je inlogmailadres kan afwijken van het contact-mailadres waarop je mail van ons ontvangt.
      Weet je niet zeker welk mailadres je voor het inloggen dient te gebruiken? Pak dan je validatiemail er bij. Hierin staat je inlog-mailadres.

3. Check of je het juiste wachtwoord gebruikt.
      Weet je dit niet zeker? Maak dan gebruik van de ‘Wachtwoord vergeten’-link. Op die manier stel je een nieuw wachtwoord in. Dit doe je door in op het inlogscherm te kiezen voor ‘wachtwoord vergeten?’ en de instructies te volgen.

4. Verwijder je cookies uit je webbrowser.
      Gebruik je de juiste gegevens en kom je alsnog niet in je verkoopaccount terecht? Zogenaamde ‘cookies’ kunnen, vooral wanneer je meerdere bol.com-accounts (zowel klant- als verkoopaccounts) hebt, wel eens voor problemen zorgen. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Verwijder de cookies uit je webbrowser. Dit kan in de meeste browsers via het menu in de werkbalk van de browser. Probeer na het verwijderen van de cookies opnieuw in te loggen. Als alternatieve opties kun je ook gebruik maken van een incognitoscherm of een andere webbrowser waarmee je niet eerder bent ingelogd.

Meer informatie over (het verwijderen van) cookies vind je hier.

Verkoopaccount sluiten

• Via je winkelinstellingen > winkelstatus vind je de optie je verkoopaccount tijdelijk te sluiten. Jouw aanbod wordt dan tijdelijke offline gehaald, waardoor klanten geen nieuwe bestellingen kunnen plaatsen. Je artikelen worden niet uit je verkoopaccount verwijderd en blijven zichtbaar in ‘Mijn aanbod’. Er gaat dus geen offer- of productinformatie verloren. Meer informatie over het tijdelijksluiten en wat de gevolgen hiervan zijn vind je hier.

• Wil je stoppen met verkopen via bol.com? Neem dan contact op met Partnerservice en geef aan dat je je verkoopaccount wil sluiten.

Tip!

Het kan handig zijn om je account eerst tijdelijk te sluiten in verband met lopende bestellingen en de retourtermijn van 30 dagen.

• Het kan voorkomen dat je verkoopaccount door ons gesloten wordt, wanneer je je gedurende een lange periode niet houdt aan de servicenormen of aan de gebruikersvoorwaarden zakelijk verkopen. Het overtreden van de gebruikersvoorwaarden kan leiden tot aftrek van beleidspunten, waarbij een puntentotaal van nul voor sluiting van je verkoopaccount zorgt.

Mijn verkoopaccount is gesloten, wat nu?

Is je verkoopaccount vanwege bovengenoemde redenen gesloten? Dan heb je nog zes weken toegang tot het account. Zo kun je onder andere nog je financiële gegevens downloaden, openstaande klantvragen afhandelen en retourmeldingen verwerken. Voor je lopende en geleverde bestellingen blijven de servicenormen en voorwaarden gelden. De vragen en retourverzoeken van jouw klanten kan je dan dus nog steeds vlot en adequaat afhandelen.

Verkoop je artikelen via ‘Logistiek via bol.com’ die nog op voorraad liggen in het distributiecentrum? Dan heb je nog drie weken de tijd om deze artikelen via Partnerservice naar jezelf te sturen.

Heb je nog geen (lopende) bestellingen? Dan wordt het verkoopaccount direct gesloten.

Heropening account of nieuw account

Wanneer je verkoopaccount gesloten is vanwege slechte prestaties of schending van het beleid, is het voor ten minste één jaar niet mogelijk om een nieuw verkoopaccount aan te maken door dezelfde persoon. Ook niet onder een andere bedrijfsnaam of met een ander assortiment.

Is je verkoopaccount gesloten vanwege frauduleuze activiteiten? Dan wordt het verkoopaccount voor onbepaalde tijd gesloten. Dit is veelal het geval wanneer het beleid doelbewust geschonden is. Het is dan helemaal niet meer mogelijk een nieuw verkoopaccount te openen, ook niet onder een ander bedrijf of met ander assortiment.