Mijn aanbod bij bol.com

Informatie over het aanbieden van je assortiment

Wanneer je artikelen hebt toegevoegd aan je verkoopaccount, kun je ze beheren via de ‘Mijn aanbod’ pagina. Op deze pagina lees je wat je hier allemaal kunt inzien.

Door in je verkoopaccount te klikken op ‘Artikelen’ en vervolgens te kiezen voor ‘Mijn aanbod’, krijg je een overzicht van je hele assortiment:

  • Alle artikelen die je te koop hebt aangeboden via bol.com.
  • De artikelen die tijdelijk niet te koop staan vanwege onvolledige productinformatie of onvoldoende voorraad.
  • De artikelen waarvan je zelf hebt aangegeven dat ze momenteel niet te koop zijn.
Tip!

Zoek je specifieke artikelen? Gebruik dan de filters, linksboven. Je kunt onder andere filteren op levertijd, productgroep, voorraad en productinformatiestatus. De filters die niet voor jouw artikelen gelden, zijn grijs. De aantallen achter de filteropties maken direct duidelijk om hoeveel artikelen het gaat.

Je kunt ook de zoekbalk gebruiken om te zoeken op EAN, artikelnaam of interne referentie. Daarnaast is het mogelijk op een lijst van EAN’s zoeken; voer de EAN’s dan in in de zoekbalk, gescheiden door een spatie. Dit kun je handmatig doen en ook door een lijst te kopiëren uit Excel.

Aanpassingen in je assortiment

Op deze pagina is het mogelijk verschillende acties rondom jouw assortiment uit te voeren. Zo kun je eenvoudig de prijzen wijzigen en productinformatie aanvullen of aanpassen.

Ook kun je zelf productfamilies maken, ofwel varianten van hetzelfde artikel bij elkaar zetten zodat je klant direct het hele overzicht krijgt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je verschillende kleuren en maten van een paar schoenen wil bundelen. Hier lees je hoe je productfamilies maakt.

Assortiment dat niet te koop is

Heeft een artikel het label ‘Niet te koop’ gekregen? Dat betekent dat het niet in de winkel aangeboden wordt. Als je op het label klikt, zie je wat hier de reden voor is en weet je welke actie je kunt ondernemen om het artikel wel te koop te zetten. Welke artikelen dit zijn kun je in een oogopslag zien op de ‘Mijn aanbod’ pagina, door bij de filter linksboven de optie ‘Offline reden’ te selecteren.