Logistiek via bol.com kwartaalupdate

Continu wordt er gekeken naar hoe de dienst Logistiek via bol.com verder verbeterd kan worden en zo is er ook dit kwartaal weer een aantal nieuwe ontwikkelingen. Op deze pagina lees je er meer over!

Vernieuwde gele sticker retouren

Bol.com heeft de gele retour sticker vernieuwd. De nieuwe gele sticker is nog net zo geel, maar in tegenstelling tot de oude sticker makkelijker te verwijderen van de meeste materialen, zonder schade en resten achter te laten. De gele sticker bevat een uniek defect-ID om jouw onverkoopbare artikel te traceren naar de retourverwerking. De sticker is minimaal enkele maanden makkelijk te verwijderen maar wordt permanent over tijd (afhankelijk van materiaal en omstandigheden). Haal je onverkoopbare voorraad dus op tijd terug om een stickerloze, nieuwe bestemming leven te vinden voor jouw artikelen.

Vernieuwd ‘Nieuwe Lvb zending maken’

Het proces van een ‘Nieuwe Lvb zending maken’ kan arbeidsintensief zijn voor partners en daarom hebben we dit flexibeler, makkelijker en sneller voor je gemaakt. Waar je voorheen verschillende pagina’s diende te doorlopen in het verkoopaccount om voorraad voor te melden, staan al deze stappen vanaf nu in één scherm. Het wordt hiermee mogelijk voor je om het aanmaken van een Lvb zendingen volledig op je eigen proces af te stemmen. Zo is het mogelijk om vooraf productlabels te downloaden en de paklijst ook als ‘picklijst’ te gebruiken. Verder wordt de status van een zending meer overzichtelijk weergegeven en worden er instructies over de (belangrijkste) aanlevervoorwaarden getoond.

Verbetering omtrent aanpassen leverdatum

Voor een soepele verwerking van alle leveringen in het distributiecentrum is het belangrijk om te weten wanneer jouw zending precies bij ons binnenkomt. Nu kan er natuurlijk altijd iets veranderen in je planning en op dat gebied is er goed nieuws. Want waar je tot nog toe Partnerservice nodig hebt om je leverdatum aan te passen, kun je  dit vanaf komende week zelf! Vanaf die dag kun je in het verkoopaccount, op de Zendingen-pagina, bij zendingen met de status ‘Voorgemeld’ namelijk gemakkelijk zelf de leverdatum aanpassen.

Verkoopbaar maken van retouren

Iedereen die iets verkoopt krijgt onvermijdelijk te maken met retouren. Eraan ontkomen kunnen we dan ook helaas niet, er effectiever mee omgaan wel! Daarom heeft bol.com in het distributiecentrum een proces waarmee geretourneerde bestellingen, die niet direct weer verkoopbaar zijn, worden opgeknapt. Daarna kunnen ze opnieuw verkocht worden. Artikelen komen hiervoor in aanmerking als deze onder andere compleet, nog helemaal heel en in originele verpakking geretourneerd zijn. Deze artikelen worden dan bijvoorbeeld schoongemaakt, weer netjes ingepakt, ontstickerd en opnieuw geseald. In je verkoopaccount kun je vanaf nu bij elk geretourneerd artikel zien of deze ‘Verkoopbaar’, ‘Onverkoopbaar’ of ‘Opgeknapt’ wordt. Opgeknapte artikelen kunnen in tachtig procent van de gevallen weer als nieuw verkocht worden en worden daarna automatisch toegevoegd aan je (on)verkoopbare voorraad.