8 tips om je voorraad voor te bereiden voor de feestdagen

Om goed voorbereid de komende feestdagenperiode in te gaan en ook in die drukke tijd klanten in hun vraag te kunnen voorzien, is het belangrijk om voldoende voorraad en capaciteit te hebben. Het maken van een inschatting van je verkopen tijdens de feestdagen kan je daar goed bij helpen.

Vooraf kun je nooit vaststellen hoeveel je uiteindelijk precies gaat verkopen, wel zijn er meerdere methodes waarmee je in ieder geval een beeld kunt vormen. Er is sinds kort nieuwe informatie en concrete data beschikbaar die je hierbij kunt gebruiken! Bij dezen een aantal tips:

1. Focus op je topassortiment

Besteed de meeste tijd aan artikelen waarvan de verwachting is dat ze goed zullen verkopen tijdens de feestdagen. Van zo’n populair artikel wil je immers voldoende op voorraad hebben. Wanneer je artikel te snel uit voorraad raakt, mis je onnodig potentiele omzet! Zie de onderstaande tips met nieuwe informatie die kunnen helpen bij het maken van een goede voorspelling.

2. Maak een inschatting van je verkopen tijdens de feestdagen

Verkooptrends
Om een inschatting te maken van je verkopen tijdens de feestdagen kun je gebruik maken van de grafieken met verwachte verkooptrends. Deze nieuwe grafieken kunnen helpen bij het maken van de soms complexe voorspelling. In onderstaande grafiek wordt de trend van de verwachte verkoopaantallen rondom de feestdagen in totaal getoond, gebaseerd op de verwachte verkoopaantallen van verkooppartners. De verwachte verkoopaantallen zijn gebaseerd op onder andere de trend van voorgaande jaren en de groeiverwachtingen voor de komende periode.

Aan de door bol.com verstrekte verkoopverwachtingen kunnen geen rechten worden ontleend. Bol.com is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade en/of kosten van wat voor aard dan ook van de partner in verband met de door bol.com verstrekte verkoopverwachtingen.

De getoonde grafiek is een indexgrafiek. De week waar naar verwachting het meest verkocht gaat worden is ‘index 100’, in dit geval week 51. Ten opzichte van week 32 (index: 38) zal er dus in de drukste week van het jaar naar verwachting 2,6 keer zoveel verkocht worden.

Wil je een verkooptrend per land of categorie inzien? Vul dan dit formulier in. Daarna kun je de grafieken (PDF) en datapunten (Excel) downloaden.

Verkoopprognose in verkoopaccount
Naast de globale verkooptrend kun je in het verkoopaccount ook per artikel de verkoopprognose inzien. De verkoopprognose geeft de verwachte klantvraag van het artikel via bol.com weer, ongeacht welke aanbieder het koopblok heeft. Ga naar ‘Artikelen’ en kies vervolgens voor ‘Mijn aanbod’. Klik op ‘Bekijk artikel’ en ga bovenin de balk naar ‘Verkoopinzicht’. Klik hier voor meer informatie over het verkoopinzicht en de prognose.

3. Baseer je verwachte groei op basis van het verleden

Op de pagina ‘Verkoopinzicht’ vind je je verkopen tot twee jaar terug. Hier kun je bijvoorbeeld je verkoopcijfers van voorgaande feestdagen bekijken. Ga naar ‘Artikelen’ en kies vervolgens voor ‘Mijn aanbod’. Klik op ‘Bekijk artikel’ en ga bovenin de balk naar ‘Verkoopinzicht’. Klik hier voor meer informatie over het verkoopinzicht en de prognose.

4. Gebruik Google Trends

Een handig tool om de interesse naar een artikel te achterhalen is Google Trends. Met Google Trends kun je de trend van het zoekvolume op Google inzien en kun je dus bijvoorbeeld bekijken in hoeverre de interesse van je artikel toenam tijdens de afgelopen feestdagen.

Voorbeeld
Je verkoopt speelgoedtreinen en wil bepalen hoeveel artikelen je voor de feestdagen dient in te kopen. Je kunt via Google Trends inzien wat de trend in zoektermen op Google was bij het zoekwoord: ‘speelgoed trein’.

De grafiek is een indexgrafiek. De week waarbij consumenten het vaakst ‘speelgoed trein’ als zoekterm hebben gebruikt is ‘index 100’; in dit geval 25 november tot en met 1 december. Ten opzichte van een ‘normale’ week, met een gemiddelde index van 25, nam de interesse naar speelgoed treinen het afgelopen jaar tijdens de piek van de feestdagen met ongeveer 400% toe.

5. Let op het verschil in de vraag van Belgische en Nederlandse klanten

Over het algemeen zien we in Nederland zowel een piek voor Sinterklaas als voor kerst, terwijl in België het piekmoment vooral voor de kerst ligt en veel minder voor Sinterklaas.

Wil je een verkooptrend per land of categorie inzien? Vul dan dit formulier in. Daarna kun je de grafieken (PDF) en datapunten (Excel) downloaden.

6. Communiceer tijdig met je leveranciers

Wil je meer voorraad inslaan dan anders? Communiceer dit tijdig met je leverancier zodat hij hier rekening mee kan houden.

7. Zorg dat voorraad op tijd voor de feestdagen binnen is

Het advies is om je voorraad voor de feestdagen voor week 46 in huis te hebben. Uiteraard verschilt dit per type assortiment. Door tijdig je voorraad in te slaan voorkom je dat je tijdens de piekperiode nog bezig bent met inkopen en kun je je in de drukte volledig focussen op het verzenden van bestellingen.

8. Vergeet januari niet

Uit voorgaande jaren is gebleken dat de voorraad in januari snel op was. Koop dus tijdig in voor de eerste weken van januari, zodat je niet onnodig omzet mist. Het advies is om rond week 51 de voorraad voor de eerste weken van januari in huis te halen.

 

We horen hier graag jouw feedback! Invullen kost ongeveer 1 minuut en hebben we nodig om jou beter te helpen.