Belangrijke wijzigingen voor productinformatie

Voor het verbeteren van de bol.com winkels zijn we continu bezig met de optimalisatie van onze productinformatie. Productinformatie is van belang voor klanten om een goede keuze te maken en een betere vindbaarheid draagt bovendien bij aan een hogere conversie en omzet.

Vanaf 8 mei zijn er een aantal winkel brede wijzigingen waar we je graag alvast over informeren. Dit betekent dat je soms meer of andere informatie over je artikelen moet toevoegen om ervoor te zorgen dat ze goed vindbaar blijven bij bol.com.

Actie voor je huidige aanbod

Bestaand assortiment blijft online staan, maar kan vanaf nu moeilijker vindbaar worden doordat de kwaliteit van je productinformatie omlaag gaat wanneer er (nieuwe) verplichte informatie mist. Om dit te voorkomen raden wij je aan alle verplichte en zoveel mogelijk niet verplichte velden in te vullen.

Actie voor je nieuwe aanbod

Bij het uploaden van nieuwe artikelen zie je automatisch welke productinformatie vanaf dat moment nodig is om je artikel te koop te zetten. Zorg ervoor dat je alle verplichte velden invult.