Ben jij klaar voor de warme dagen?

Nu de zomer officieel begonnen is en de weersvoorspellingen steeds beter worden, is er kans op een hittepiek! Warm weer kan namelijk voor drukte zorgen en daar willen we samen met jou de schouders onder zetten.

Op deze pagina vind je dan ook handige inzichten en praktische tips om het hoofd koel te houden bij een stijgend aantal bestellingen. En ook als je zelf geen zomerassortiment verkoopt is het belangrijk om de drukte in de gaten te houden! Meer daarover lees je onder ‘Prestaties’.

Voorraad

 • Bij goed weer kan het koopblok snel veranderen. Dit betekent dat artikelen die je eerst nauwelijks verkocht, ineens als warme broodjes over de toonbank kunnen gaan. Houd daarom in de gaten of je het koopblok hebt, zodat je snel kunt schakelen op je inkoop en logistieke capaciteit. Zo houd je je voorraad op peil.
 • Voor het geval je annuleringen krijgt, is het handig om je échte voorraad min één à twee artikelen online te zetten. Zo heb je altijd een vangnet wanneer er een artikel stukgaat of kwijtraakt en dat bespaart je een annulering.
 • Heb je in kaart hoeveel bestellingen je per artikel of artikelsoort hebt verkocht in de afgelopen jaren? En hoe was je prijs in vergelijking met andere aanbieders? Dit kan je helpen om je verkopen tijdens de komende drukke dagen in te schatten.

Bestellingen en verzendingen

 • Krijg je onverwacht veel bestellingen en kan jij – of je verzenddienst – ze niet op tijd verwerken? Pas je levertijd dan tijdig aan. Zo voorkom je dat je leverbetrouwbaarheid in gevaar komt.

Logistiek via bol.com

 • Maak je gebruik van Logistiek via bol.com? Leg vooral je meest populaire voorraad hier dan neer, zodat je daar geen omkijken naar hebt.
 • Zorg dat je je voorraad aanlevert volgens de voorwaarden – dan kan je voorraad snel verwerkt worden en wordt de kans op fouten veel kleiner.
 • Lever je voorraad op tijd aan, want na ontvangst in het distributiecentrum duurt het nog 72 uur voordat klanten je artikelen kunnen bestellen.
 • Is je voorraad bij Logistiek via bol.com op en heb je zelf nog wel voorraad? Zet dit assortiment dan terug naar levering uit eigen beheer.

Prestaties

 • De beste tip voor het behalen van de servicenormen, is het actief monitoren van de prestatiepagina in het verkoopaccount.
 • Bij warm weer worden vaak meer grotere artikelen besteld en dit zorgt voor extra druk op de verzendpartijen – bovenop de toenemende drukte door de hoeveelheid online bestellingen. Houd de prestaties van je verzendpartij dus actief in de gaten.
 • Merk je dat jij of je verzenddienst onder de norm presteert? Verruim je levertijd waar nodig met een dag, om zo te blijven voldoen aan de belofte naar de klant. We doen dit zelf waar nodig ook bij ons eigen assortiment!