Update over uitbreiding naar Franstalig België

In de zomer van 2020 gaat bol.com een eerste stap zetten richting Franstalig België. Dat betekent dat miljoenen Franstalige Belgen straks via de app kunnen winkelen bij bol.com. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden die deze stap jouw bedrijf kan bieden.

Dit bericht is op 7 september 2019 al gepubliceerd en plaatsen we nu opnieuw, naar aanleiding van onjuiste informatie in de media. Hier is afgelopen week namelijk gedeeld dat de livegang in Franstalig België in juni zal plaatsvinden. Dit wordt echter, zoals hier ook eerder gecommuniceerd, einde zomer 2020.

Sinds 2010 is bol.com actief in Nederlandstalig België en in de afgelopen jaren hebben we er bewust voor gekozen erop te focussen om onze winkel nog beter te maken voor klanten in Nederland en Nederlandstalig België. Nu we daarin een fase verder zijn, zien we kansen om met passende voorbereiding en aandacht heel België te gaan bedienen.

We realiseren ons heel goed dat het opzetten van deze nieuwe activiteiten een optimale voorbereiding vergt. Daarom wordt dit stap voor stap uitgerold en nemen we jou hier zo goed mogelijk in mee. Tijdens het ‘De winkel van de toekomst’ partnerevenement op 11 september 2019 heeft Algemeen Directeur Huub Vermeulen bijvoorbeeld ook stilgestaan bij de voorgenomen uitbreiding van bol.com naar Franstalig België.

Wat betekent dit voor jou?

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar wat dit voor jouw bedrijf gaat betekenen. Verkoop je nog niet in Vlaanderen, dan verandert er voor jou helemaal niets. Verkoop je al wel in Vlaanderen, dan ben je onderdeel van dit avontuur en breidt je bereik uit naar heel België. Onze belangrijkste prioriteit is daarbij om jou als partner zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat je je kunt focussen op wat er echt toe doet: het laten groeien van je bedrijf.

Met de uitbreiding naar Franstalig België heb je straks toegang tot een nieuwe markt met bijna 5 miljoen potentiele klanten. Dit biedt natuurlijk mooie kansen – en roept waarschijnlijk ook veel praktische vragen bij je op. Daarom vind je onderaan dit bericht alvast antwoorden op de meeste vragen op dit moment.

Voor alle andere vragen over de uitbreiding naar Franstalig België kun je contact opnemen met Partnerservice.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Wanneer je nog niet verkoopt in Nederlandstalig België verandert er niets voor je bedrijf. Doe je dit al wel, dan ben je onderdeel van dit avontuur en breidt je bereik uit naar heel België. We zullen je in de komende maanden stap voor stap bijstaan richting de lancering van de bol.com app in Franstalig België, in de zomer van 2020.

 • Brussel en Wallonië hebben gezamenlijk 4,8 miljoen inwoners, het grootste deel daarvan is Franstalig. Ter vergelijking: in Nederlandstalig België wonen 6,5 miljoen mensen, dus met Franstalige België komt er ruim 70% potentiële nieuwe klanten in België bij.

 • Bol.com zal straks zorgdragen voor de vertaling van de informatie bij alle artikelen die worden aangeboden in Franstalig België. Over hoe dit precies in zijn werk zal gaan, ontvang je later meer informatie.

 • Dit is afhankelijk van de afspraken die je met je vervoerder hebt gemaakt. Met de bol.com verzendzegel kun je vanuit Nederland en België naar zowel Nederlandstalig België als naar de rest van België verzenden, voor hetzelfde tarief.

 • Gedurende de lancering van de app zal bol.com de Franstalige klantenservice op zich nemen. Over hoe dit precies in zijn werk zal gaan, ontvang je later meer informatie.

 • Nee.

 • Wanneer een artikel te groot is voor een klant om te retourneren en je het artikel zelf geleverd hebt, ben je ook zelf verantwoordelijk om deze weer op te halen.

 • Ja, deze extra afzetmarkt komt zonder extra bemiddelingsbijdrage.

 • Nee, dit is helaas niet mogelijk. Het doel is om vanuit bol.com heel België te gaan bedienen en dat betekent dat iedereen die via bol.com in België, verkoopt hetzelfde aanbod dient te hebben voor heel het land.

 • Voor 99% van het assortiment geldt dat wanneer het in Nederlandstalig België verkocht mag worden, je het ook mag verkopen in Brussel en Wallonië. Echter zijn er wel een paar uitzonderingen. In Wallonië en Brussel is de voertaal Frans, dus geven consumenten in deze regio’s de voorkeur aan artikelen voorzien van handleidingen in het Frans.

  Voor bol.com is het daarnaast technisch nog niet mogelijk om artikelen aan te bieden die één- of tweemans levering vereisen. Artikelen die dit vereisen zullen dan ook niet worden aangeboden in Franstalig België. Wanneer dit wel het geval gaat zijn, zullen we je hierover informeren.

 • Nee, op dit moment is daar geen sprake van. België is reeds jaren een belangrijke markt voor bol.com. We realiseren ons dat het goed opzetten van een winkel, en vooral in een andere taal dan het Nederlands, veel voorbereiding vergt. Voor nu zal het optimaal bedienen van heel België (en natuurlijk Nederland) dan ook de focus hebben.

 • In ons streven om een zo breed en relevant mogelijk assortiment voor Franstalige consumenten in België aan te bieden, zoeken we ook naar de samenwerking met nieuwe partners uit Franstalig België. Over wanneer dit mogelijk is, ontvang je later informatie.