De uitgebreide schoenwinkel blijkt een succes

Sinds afgelopen september is het schoenenassortiment bij bol.com uitgebreid met modeschoenen – en daardoor is het aantal schoenen dat te koop is via het winkelplatform inmiddels verviervoudigd! Een succes dus, dat we graag met je delen.

Vandaag telt het winkelplatform 140.000 artikelen in de categorie schoenen en dat resultaat is grotendeels te danken aan de samenwerking met verschillende partners. Naast Torfs en Ziengs, partners van het eerste uur, zijn nu ook de schoenen van onder andere Omoda, Van den Assem, Van Dalen, Van Haren en Brantano te vinden via het platform van bol.com. Hierdoor is het bestaande assortiment van (sport)schoenen verrijkt met duizenden modeschoenen, variërend van laarzen tot pumps. Zo kunnen we samen nog meer relevante merken aanbieden aan de inmiddels negen miljoen klanten in Nederland en België.

Huub Vermeulen, Algemeen Directeur bij bol.com: “Inmiddels verkopen meer dan 20.000 partners via het platform van bol.com. Zij helpen miljoenen klanten aan een zo breed mogelijk keuze. Onze klanten weten dit te waarderen, zo blijkt uit de snelle groei van de verkopen via partners. In de toekomst willen we de samenwerking met partners verder uitbouwen en de kennis en kunde met elkaar blijven delen. De stap om ons schoenenassortiment uit te breiden met deze nieuwe partners maakt hier logisch onderdeel van uit. Op die manier kunnen we een zo relevant mogelijke winkel creëren voor onze klanten.“

Heb jij ook schoenenassortiment beschikbaar?

Als jij ook laarzen, sneakers, slippers, pumps of andere modeschoenen in je assortiment hebt die je nog niet verkoopt via bol.com, biedt dit wellicht kansen! En wanneer je deze schoenen toevoegt aan je aanbod, is het belangrijk om de productinformatie bij jouw assortiment goed en volledig in te vullen. Want hoe meer producteigenschappen van een schoen zijn ingevuld, hoe beter de klant kan filteren op de schoen van zijn keuze. Waardoor de kans op een aankoop – en dus meer omzet – stijgt.

Tip: het is handig om van jouw aanbod in schoenen ‘productfamilies’ te maken. Hier lees je wat dat is en hoe dat werkt.

Opvallende feiten binnen uitbreiding schoenen

Sinds de start van deze categorie in september zien we opvallende feiten in het koopgedrag. Zo geven klanten in Flevoland gemiddeld het meeste geld uit aan schoenen en wordt in de provincie Utrecht juist 10% minder besteed. Opvallend genoeg geven de jongste groep bol.com-klanten het meeste geld uit aan een paar schoenen. Populaire merken binnen dit nieuwe aanbod zijn Timberland, Ecco, Gabor, Clarks, Birkenstock en Panama Jack.