De werkwijze rondom zoekgeraakte pakketten

Het kan helaas voorkomen dat een pakket dat je verstuurt niet bij de klant aankomt. De door jou ingeschakelde bezorgdienst kan dan een onderzoek opstarten naar het betreffende pakket. Wanneer je je bestellingen verstuurt met de Voordelig verzenden via bol.com verzendzegels van PostNL of DHL, kun je hiervoor rechtstreeks een verzoek indienen bij de betreffende bezorgdienst.

Opstarten schadeprocedure

Dat kan door een zogeheten schadeprocedure op te starten bij PostNL of DHL. Op de pagina Problemen bij verzending wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Wellicht heb je tot nu toe je verzoeken voor een onderzoek door PostNL of DHL direct bij klantenservice ingediend. Echter ligt de verantwoordelijkheid voor het opstarten van een onderzoek bij jou. Kom je er niet uit, dan helpt Partnerservice je uiteraard graag op weg.

Liever uitbesteden?

Besteed je je tijd liever aan het verder verbeteren van je assortiment? Overweeg dan om over te stappen op Logistiek via bol.com. Met deze dienst wordt de fulfilment voor je bol.com bestellingen van Nederlandse en Belgische klanten van A tot Z verzorgd. Zo houd jij tijd over om je te richten op andere zaken en profiteren jouw klanten altijd van de snelste bezorging en de meest uitgebreide bezorgopties.