Dit staat er op de feestdagenverlanglijst

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de feestdagenvoorbereiding. Daarom vroegen we jullie onlangs een feestdagenverlanglijst op te stellen. Zo weten we hoe we het beste kunnen helpen gedurende de feestdagenperiode.

We stelden jullie een aantal vragen: welke kennis en inzichten missen jullie nog? Wat zijn de grootste uitdagingen? En ook niet onbelangrijk: hoe willen jullie deze informatie ontvangen? Dit kwam eruit:

Hier ontvangen jullie het liefst één keer per week informatie over

Informatie over het promoten van het winkelaanbod staat met stip bovenaan jullie verlanglijst. Zo geven jullie aan dat tips en tricks over het aanvullen van productinformatie, een plek in het koopblok, advertenties en zoekwoordenoptimalisatie jullie helpen je aanbod beter zichtbaar te maken.

Hoe jullie die plek in het koopblok bemachtigen, advertenties inzetten en zoekwoorden optimaliseren horen jullie het liefst via een webinar of één keer per week per mail. Ook willen jullie meer informatie over hoe je de feestdagen het beste voorbereid, hoe je het logistiek het beste inricht en kunnen jullie hulp gebruiken bij het ordenen van jullie winkel tijdens deze periode.

Voorbereiding feestdagen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ontvangen jullie graag ter voorbereiding op de feestdagen informatie over klant- en zoekgedrag, verkooptrends en prijsinzichten. Ook geven jullie aan meer te willen weten over hoe je je productinformatie zo volledig mogelijk maakt, zodat je artikelen er tiptop bij staan als de feestdagen beginnen.

Tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen horen jullie graag welke mijlpalen behaald zijn. Hoeveel is er omgezet? En hoe zit het met voorraadbeheer? Uiteraard willen jullie ook dan inzicht hebben in het klantgedrag en de prijzen. Welke artikelen worden gepromoot, wat zijn de hardlopers en wat zijn de piekdagen of uren? Zo kun je ook tijdens de feestdagen nog bij schroeven waar nodig.

Terugblikken op de feestdagen

Na de feestdagen is het tijd om te evalueren. Een concurrentie- en verkoopanalyse helpt daarbij. Wat waren je meest verkochte artikelen? Wat is je meest voorkomende retourreden en hoe doen je concurrenten het? Het liefst ontvangen jullie deze informatie per productcategorie en met bijbehorende adviezen. Deze informatie helpt je je winkel zo efficiënt mogelijk in te richten voor de volgende feestdagen.

De verwachte uitdagingen tijdens de feestdagen

Tot slot vroegen we wat jullie grootste uitdaging gaat zijn tijdens de komende feestdagen. Hier kwamen een aantal antwoorden meerdere keren naar voren. Met name in de logistiek, zichtbaarheid en voorraadbeheer met bijbehorende servicenormen zit de uitdaging in de feestdagenperiode. Zo geven veel van jullie aan dat het hebben van de juiste voorraad en het op tijd leveren van artikelen best een uitdaging is. Ook het inschatten van de retourkosten is dan niet makkelijk.

Dit gaan we doen met jullie verlanglijst

We zijn heel blij met alle feedback en gaan ermee aan de slag. Dit kun je van ons verwachten:

  • Een gepersonaliseerde nieuwsbrief met de gewenste data en tips & tricks over onder andere zichtbaarheid, zoekwoordenoptimalisatie en het koopblok.
  • Een verkoopprognose, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op de feestdagen.
  • Een feestdagenpagina met alle informatie om je klaar te maken voor de feestdagen.
  • Webinars, waarin we dieper ingaan op verschillende thema’s. De eerste webinar rondom voorraadbeheer en capaciteit om je optimaal voor te bereiden op de feestdagen vond al plaats. Je vindt de webinar(s) hier.

We hopen dat deze informatie helpt het maximale uit je verkopen te halen tijdens, voor en na de feestdagen.