Heb jij behoefte aan informatie over het voeren van een goede administratie?

Bij het runnen van een onderneming komt natuurlijk nogal wat kijken, dat weet jij als geen ander. Daarom zijn we benieuwd of je behoefte hebt aan meer informatie over dit onderwerp – in lijn met de basisinformatie die je leest in dit bericht. Want als dat zo is, helpen we je daar graag bij. Je vindt de vragen onderaan de pagina, alvast bedankt voor je input!

De vragen vind je onderaan de pagina. Alvast bedankt voor je reactie!

Basisinformatie omtrent ondernemen

Elke onderneming dient een degelijke administratie te hebben. Een overzichtelijke administratie is namelijk van groot belang om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen en ook voor de bedrijfsvoering. In de praktijk betekent dit dat je alle basisgegevens over je onderneming dient vast te leggen op papier of in digitale vorm

Bewaarplicht
Voor de belastingdienst is het van belang zij je administratie snel kan controleren. Daarbij is een onderneming wettelijk verplicht om de administratie in beginsel tot zeven jaar te bewaren.

Verkopen vanuit Nederland
Verkoop je vanuit Nederland? Dan kun je meer informatie over administratie en fiscale bewaarplicht vinden op deze en deze website van de Belastingdienst. De wet omtrent omzetbelasting en administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen kun je hier inzien.

Verkopen vanuit België
Verkoop je vanuit België? Dan kun je meer informatie over administratie en fiscale bewaarplicht vinden op deze en deze website van de Federale Overheidsdienst Financiën. De wet omtrent omzetbelasting en administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen kun je hier inzien.

Over de grens verkopen
Wanneer je zaken doet in het buitenland of goederen levert aan buitenlandse afnemers, dan komen er extra administratieve verplichtingen bij. Denk hierbij aan de drempelwaarde, of verschil tussen particuliere en zakelijke klanten. Meer informatie over verkopen over de grens vind je hier.

De vragen

Laat onderaan deze pagina via de duimpjes weten waar jij behoefte aan hebt.