Kun je geen verbinding maken met bol.com? Controleer je browser of systeem

Draait de internetbrowser die je gebruikt voor het verkoopaccount of jouw systeem dat met de API verbindt nog op TLS 1.0 of TLS 1.1? Dan is de kans groot dat je vanaf maandag 24 juni een foutmelding krijgt als je verbinding wil maken met bol.com. Hier lees je waarom en wat je er aan kunt doen.

TLS 1.0 en TLS 1.1 zijn beveiligingssystemen die ervoor zorgen dat jouw klanten hun bestellingen en betalingen zo veilig mogelijk kunnen doen. Kort samengevat: ze zorgen ervoor dat privacygevoelige informatie achter gesloten deuren blijft. Deze systemen zijn inmiddels verouderd. Microsoft, Google en Apple maakten eerder dit jaar bekend dat browsers TLS 1.0 en TLS 1.1 vanaf 2020 niet meer ondersteunen. Daarvoor in de plaats is er nu de geüpdatete, nog veiligere versie: TLS 1.2.

Vanaf 24 juni kan je alleen nog maar verbinding maken met bol.com, als je browser of systeem voor de API draait op TLS 1.2. Maak je geen zorgen als je niet weet welke versie je eigenlijk gebruikt; daar kom je snel genoeg achter.

Wat als ik geen verbinding kan maken?

Wil je verbinding maken en lukt het niet? Dan krijg je de melding dat jouw huidige browser de nieuwste versie niet ondersteunt. API gebruikers krijgen de melding ‘503 Service unavailable’. Een browser bijwerken is vaak in enkele minuten gedaan. Wanneer je gebruikmaakt van de API dien je te overleggen met je technisch contactpersoon om het systeem voor de API aan te passen.

Ondersteunt mijn browser TLS 1.2?

Je kunt er van uitgaan dat je geen update hoeft uit te voeren, wanneer je werkt met één van de volgende internetversies:

  • Google Chrome (incl Android) (vanaf versie 30, sinds 2013)
  • Safari (incl iOS) (vanaf versie 5, sinds 2012)
  • Mozilla Firefox (vanaf versie 27, sinds 2014)
  • Microsoft Edge (alle versies, sinds 2015)
  • Microsoft Internet Explorer (vanaf versie 11, sinds 2013)

Vragen?

Heb je hulp nodig? Je kunt altijd terecht bij Partnerservice.