Merkenbeleid

Restrictief merkenbeleid voor bepaalde productgroepen

Het kunnen garanderen van productveiligheid is belangrijk voor het klantvertrouwen in ons online winkelplatform, waar we samen met jou iedere dag hard voor werken. Klanten moeten bij al hun bestellingen via bol.com de garantie hebben dat ze veilige artikelen krijgen van goede kwaliteit. Binnen het grote aanbod via bol.com hebben we gemerkt dat niet alle artikelen hieraan voldoen. Daarom hebben we er voor moeten kiezen om in bepaalde productgroepen een restrictief merkenbeleid door te gaan voeren.

Waarom een restrictief merkenbeleid?

Samen met jou willen wij het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker maken. Een tevreden klant komt immers vaker terug. In bepaalde productgroepen ontvingen we meldingen over kortsluiting, ontploffings- en brandgevaar of stikgevaar. Dit had een negatieve invloed op de klanttevredenheid. Daarom waren wij genoodzaakt het assortiment van deze productgroepen terug te brengen naar een selectief aantal betrouwbare merken. Dit beleid hebben we doorgevoerd in productgroepen waar we risico voor de klant zien.

Merkautorisatie

Om artikelen aan te kunnen (blijven) bieden in bepaalde productgroepen, is een proces ontwikkeld waarmee partners aan kunnen tonen dat het merk voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen. De uitgangspunten van dit proces zijn: betrouwbaarheid voor de klant en heldere richtlijnen voor de partner. Met dit beleid moet aangetoond kunnen worden dat het assortiment aan de Nederlandse en/of Belgische wet- en regelgeving en de bol.com kwaliteitseisen voldoet. Voor welke productgroepen wij momenteel een merkenbeleid hanteren en hoe je artikelen kunt aanbieden die nog niet op de lijst toegestane merken staan, lees je hier.

Voor een aantal huismerken waar slechts één aanbieder is weren we het assortiment van overige aanbieders, tenzij die laatsten aan kunnen tonen dat het om dezelfde artikelen gaat. Meer informatie over verkooprechten vind je hier.