Servicenormen tijdens de feestdagen

In de feestdagenperiode worden ontzettend veel artikelen besteld. Bezorgdiensten hebben het dan ook druk en kunnen daardoor niet alle pakketten op tijd leveren. Ben je benieuwd hoe wij hiermee omgaan en wat dit voor invloed heeft op je prestaties? En welke aanpassingen jij als partner zelf dient te maken bij vertraging of grote drukte? Elke dinsdag voor het definitief maken van een week, lees je op deze pagina of er een aanpassing wordt gedaan in de servicenormen voor het monitoringsproces.

Voor de servicenormen ‘op tijd geleverd’ en ‘responstijd’ wordt rekening gehouden met officiële feestdagen. Deze dagen worden gezien als een zondag en worden dus niet meegeteld in je leverbelofte en de tijd waarbinnen je klantvragen dient te beantwoorden. Let op: in België is alleen 25 december een officiële feestdag, 26 december niet. Op deze pagina vind je een overzicht van de officiële feestdagen in Nederland en België.

Laatste updates (aangepaste) servicenormen

Let op: In verband met de feestdagen gaan we de servicenormenberekening en het aanspreken van partners van week 50 en 51 éénmalig op een andere dag uitvoeren dan de gebruikelijke woensdag.

Week 50 – berekening en aanspreken vindt plaats op maandag  23 december.
Week 51 – berekening en aanspreken vindt plaats op maandag 30 december.
Op deze dagen worden ook de eventuele verbeterplannen uitgestuurd.

Definitieve berekeningen:

2019

Week 47
– De norm voor week 47 voor ‘Op tijd geleverd’ hebben we aangepast naar 90% bij minimaal 3 te laat geleverde items.

Week 48 – In verband met drukte bij de vervoerders veroorzaakt door Black Friday hebben we de norm voor week 48 voor ‘Op tijd geleverd’ aangepast naar 85% bij minimaal 4 te laat geleverde items.

Week 49 – In verband met drukte bij de vervoerders, de storing van DPD (2 dec -4 dec) en PostNL (2 dec) hebben we de norm voor week 49 voor ‘Op tijd geleverd’ aangepast naar 85% bij minimaal 4 te laat geleverde items.

Week 50 – De norm voor week 50 is vanwege aanhoudende drukte voor ‘Op tijd geleverd’ hebben we aangepast naar 87% bij minimaal 4 te laat geleverde items

Week 51 – De norm “op tijd geleverd” is voor week 51 vanwege de drukte bij vervoerders aangepast naar 87% bij minimaal 4 te laat geleverde items.

Week 52 – De norm “op tijd geleverd” is vanwege de drukte bij vervoerders voor week 52 aangepast naar 87% bij minimaal 4 te laat geleverde items.

2020

Week 1 – De norm “op tijd geleverd” is vanwege de drukte bij vervoerders voor week 1 aangepast naar 90% bij minimaal 3 te laat geleverde items.

Laatste updates prestaties bezorgdiensten

Indien er updates in de prestaties van bezorgdiensten bekend zijn, lees je dat op deze pagina.

Op de Storingen pagina kun je controleren of er, naast de drukte, nog specifieke storingen bij ons bekend zijn.

Houd rekening met bezorgdrukte in het kiezen van je levertijd

Door het aanpassen van de servicenormen willen we voorkomen dat onverwachte drukte een te groot effect heeft op je prestaties. Dit neemt niet weg dat jij als partner verantwoordelijk bent voor het communiceren van een realistische leverbelofte naar de klant. We vragen je dan ook om de drukte bij de bezorgdiensten goed in de gaten te houden en indien nodig je leverbelofte hierop aan te passen. Hiermee voorkom je teleurstellingen bij de klant en behoud je een goede prestatiescore.

Meer informatie over de servicenorm ‘Op tijd geleverd’ tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagenperiode kijken we goed of we de servicenorm ‘Op tijd geleverd’ eventueel bij dienen te stellen in verband met de drukte bij bezorgdiensten. Om te beoordelen of het nodig is om het percentage van de norm bij te stellen, wordt de stand van zaken omtrent drukte en levertijden wekelijks bekeken. In de praktijk betekent dit:

  • Uiterlijk dinsdag aan het einde van de dag wordt er bovenaan deze pagina vermeld of er een aanpassing in de servicenorm wordt doorgevoerd van een definitief afgeronde week. Eerder contact opnemen met de Partnerservice over de servicenorm zal geen zin hebben; een eventuele aanpassing in de servicenorm is niet eerder bekend.
  • Deze aangepaste servicenorm wordt op woensdag gehanteerd om te bepalen of je een week wel of niet hebt voldaan aan de servicenorm.
  • In je verkoopaccount blijf je jouw behaalde scores zien, deze scores worden niet gecorrigeerd.
  • De scores zoals zichtbaar in het verkoopaccount worden gebruikt voor jouw prestatiescore, hier worden geen correcties doorgevoerd.
  • Wordt de servicenorm bijvoorbeeld aangepast naar 90%? Dan zie je in je verkoopaccount een kruisje wanneer jouw ‘Op tijd geleverd’-score lager is dan 90% en 3 of meer artikelen te laat zijn geleverd. Wanneer je score tussen de 90% en 100% ligt of er minder dan 3 artikelen te laat geleverd zijn, dan zie je een groen vinkje. Dit geldt alleen wanneer de servicenorm ‘Door jou geannuleerd’ voldoet aan de norm.

We wensen je heel veel succes in de drukste periode van het jaar!