Specifieker leeftijdsadvies voor betere vindbaarheid speelgoed

Verkoop je artikelen in de productcategorie Speelgoed, dan is het volgende wellicht interessant voor jou. Binnen Speelgoed zijn er namelijk nog kansen om de vindbaarheid van de artikelen te vergroten.

Veel artikelen in de productcategorie Speelgoed zijn geschikt voor een brede doelgroep; daarbij staat op de verpakking bijvoorbeeld ‘2-12 jaar’ of ‘4-99 jaar’. Een logisch gevolg daarvan is dat dit vaak ook de adviesleeftijden zijn die ingevuld staan bij de productspecificaties van het betreffende artikel bij bol.com.

Natuurlijk willen we als speelgoedspeciaalzaak de klant samen goede hulp bieden. En klanten zoeken niet op deze brede leeftijdsranges; zij zoeken cadeaus voor kinderen meestal in een specifiekere leeftijdsrange.

Versmallen leeftijdsrange speelgoed

Door een meer specifiek leeftijdsadvies te geven bij Speelgoed – bijvoorbeeld ‘2-4 jaar’ of ‘4-7 jaar’ – kan de klant makkelijker een passend cadeau vinden. Dus wanneer je bij de productinformatie van jouw artikelen de leeftijdsrange versmalt, is de kans ook groter dat jouw artikel relevant is voor de klant.

Hoe bepaal je de juiste leeftijdsrange?

Bij het geven van leeftijdsadvies bij een speelgoedartikel, kan het helpen om de volgende vraag in je achterhoofd te houden: Voor welke leeftijd is het artikel het meest leuk en geschikt om cadeau te geven?

Voor de top 5000 bestverkochte artikelen in de productcategorie Speelgoed is de smallere leeftijdsrange al doorgevoerd – dus mogelijk ook voor jouw assortiment. Het is aan te raden om je overige assortiment te controleren en waar nodig zelf nog van een smallere leeftijdsrange te voorzien. Op de pagina ‘Productinformatie toevoegen’ lees je hoe dit werkt.