Stel je eigen leverbelofte in en laat klant bezorgdag kiezen

Goed nieuws! Vanaf vandaag kun je kiezen uit meer opties voor het instellen van je leverbelofte. Dit betekent meer vrijheid om zelf te bepalen of je verschillende levertijden per dag wil hanteren en het biedt extra verkoopkansen. Je kunt nu namelijk ook kiezen voor de optie ‘Vandaag voor 23.59 besteld, morgen in huis’, wat vaak zorgt voor een hogere conversie.

Je leverbelofte is in te stellen via het verkoopaccount wanneer je een 24-uurs levering hanteert. De voordelen van het instellen van je eigen leverbelofte zijn:

 • Je kunt zelf je werktijden en dagen instellen
 • Je kunt kiezen voor de leverbelofte ‘Vandaag voor 23.59 besteld, morgen in huis’
 • Ook ‘Zondag besteld, maandag in huis’ is mogelijk
 • ‘Donderdagavond besteld, zaterdag in huis’ is mogelijk
 • De klant kan kiezen voor een ander (later) bezorgmoment

Hoe stel ik mijn eigen leverbelofte in?

Ga via ‘Instellingen’ naar ‘Mijn winkel’ en kies voor de optie ‘Leverbelofte’. In dit scherm kun je aangeven op welke dagen je werkt en tot hoe laat, op welke dagen jouw transporteur werkt en of klanten een specifieke bezorgdag kunnen kiezen.

Zie je de ‘Leverbelofte’ instelling nog niet in je verkoopaccount? Laat je verkoopnummer achter via onderstaande knop. De optie wordt dan binnen een aantal dagen voor je geactiveerd.

 • Je kunt hier aangeven welke dagen je werkt en tot hoe laat. De dagen maandag tot en met vrijdag staan hierin vast, zaterdag en zondag zijn optioneel. De tijden die je hier invult bepalen je leverbelofte.

  Dus wanneer klanten op deze dagen en tot deze tijden bij jou bestellen, kunnen ze hun bestelling de volgende dag in huis verwachten. Dit houdt ook in dat jij de bestelling nog diezelfde dag kunt overhandigen aan de transporteur.

  Voorbeeld
  Stel, je kiest ervoor om bij maandag ‘18.00 uur’ in te vullen. Dan betekent dit dat klanten bij jou kunnen bestellen tot 18.00 uur en je nog dezelfde dag (maandag) de bestelling kunt afgeven bij de transporteur. De transporteur bezorgt de bestelling vervolgens de volgende dag, op dinsdag.

 • Je kunt hier aangeven welke dagen jouw transporteur werkt. Dit betekent dat de transporteur op deze dagen de bestelling bij de klant bezorgt. De dagen van dinsdag tot en met vrijdag zijn hierin vereist. Maandag, zaterdag en zondag zijn optioneel.

 • Wanneer je deze optie aanzet kunnen klanten bij de bestelling een specifieke leverdag kiezen.

  Wanneer een klant een bezorgdag kiest verwacht hij de bestelling op die exacte dag. Dit betekent dat jij er voor dient te zorgen dat de bestelling daadwerkelijk op deze specifieke leverdatum bezorgd wordt en niet eerder of later.

  Staat de knop ‘Klant kan bezorgdag kiezen’ aan? Dan geldt dit voor alle artikelen in je aanbod die gekoppeld zijn aan levertijd ’MijnLeverbelofte’.

  Let op!

  Je kunt alleen gebruikmaken van ‘klant kan bezorgdag kiezen’ wanneer je via het verkoopaccount werkt of met de API versie 3.16 of nieuwer. In oudere versies van de API is het nieuwe veld ‘exactDeliveryDate’ namelijk niet zichtbaar en het veld ‘latestDeliveryDate’ leeg. Meer informatie vind je hier. Ben je geautomatiseerd via een intermediair, dan kan die ervoor zorgen dat het instellen van je eigen leverbelofte beschikbaar komt in jouw verkoopsysteem.

  Hoe kan de klant kiezen voor een andere leverdatum?

  Wanneer een klant een artikel in zijn winkelwagentje zet en verder gaat met bestellen kan hij, indien ‘Klant kan bezorgdag kiezen’ is geactiveerd, kiezen voor een ander bezorgmoment. Standaard wordt de snelste datum getoond conform je leverbelofte, echter kan de klant tot twee weken vooruit een datum kiezen. Hierbij wordt rekening gehouden met de leverdagen zoals je die in het verkoopaccount hebt ingesteld.

  Hoe herken ik de gekozen leverdatum?

  In het verkoopaccount bij ‘Openstaande bestellingen’ is te zien of de klant heeft gekozen voor een specifieke leverdatum. In plaats van ‘Uiterste leverdatum’ staat er in dat geval ‘Gekozen leverdatum’, waarbij de exacte leverdatum is weergegeven:

  In de API V3.16 kun je deze bestellingen herkennen doordat het nieuwe veld ‘exactDeliveryDate’ is gevuld en ‘latestDeliveryDate’ leeg is.

Hoe pas ik mijn eigen leverbelofte toe?

Nadat je je eigen leverbelofte hebt ingesteld en op ‘Opslaan’ heb geklikt is deze direct toe te passen op één of meerdere artikelen via ‘Mijn artikelen’. Het toepassen van de leverbelofte kan per stuk, via het Excel-bestand of via de API:

 • Leverbelofte per stuk instellen
  In het verkoopaccount is het mogelijk om bij ‘Mijn artikelen’ per artikel de levertijd in te stellen. Kies voor de optie ‘MijnLeverbelofte’ wanneer je gebruik wil maken van de levertijden die je zelf hebt ingesteld.
 • Leverbelofte via Excel instellen
  Kies in het Excel-bestand onder het kopje ‘Deliverycode’ voor de optie ‘MijnLeverbelofte’.
 • Leverbelofte via de API instellen
  Kies voor het instellen van je eigen leverbelofte via de API voor deliverycode ‘MijnLeverbelofte’. Kijk op deze pagina voor meer informatie.
Heb je feedback?

Zijn er zaken onduidelijk, heb je extra wensen of zou je het graag anders willen zien? Om jou optimaal te kunnen ondersteunen, horen we graag wat jouw feedback is. Laat het weten via dit formulier.

Veelgestelde vragen

 • Nee, lange levertijden worden helaas nog niet ondersteund.

 • Nee, deze optie is helaas nog niet beschikbaar.

 • Nee, voor nu bestaat ‘Op tijd geleverd’ alleen uit bestellingen die te laat zijn afgeleverd bij de klant. Er zal hierin nog niet gekeken worden naar bestellingen die te vroeg zijn afgeleverd, dus is er ook nog geen effect op je prestatiescore. Dit kan in de toekomst echter veranderen. Daarover word je dan geïnformeerd.

 • De optie ‘MijnLeverbelofte’ is altijd zichtbaar in het lijstje leverbeloften. Je dient eerst de kalender in te stellen in het verkoopaccount. Ga naar ‘Instellingen’, kies voor ‘Mijn winkel’ en vervolgens voor ‘Leverbelofte’ om de kalender in te stellen.

 • Ja, in de leverbelofte die de klant te zien krijgt wordt rekening gehouden met nationale feestdagen in Nederland en België. Dit geldt zowel voor jou als voor de transporteur.