Veelgestelde vragen beantwoord

Dagelijks staan de medewerkers van Partnerservice klaar om al je vragen te beantwoorden. Jouw vragen leven vaak ook bij andere partners – en andersom. De top drie veelgestelde vragen van afgelopen week vind je op deze pagina!

29 mei

Waarom is de levertijd van mijn Logistiek via bol.com-artikel aangepast?
In de huidige crisissituatie zien we een grote toename in het aantal online bestellingen en een toenemende druk bij de magazijnen en bezorgdiensten. Dit heeft ook impact op Logistiek via bol.com. Hoewel de dienst gewoon werkt zoals je gewend bent, kan het voorkomen dat de getoonde levertijden afwijken van de normale snelle leverbelofte.

Lees alle updates hier

 

De levertijd van mijn artikel op de website wijkt af van de levertijd in het verkoopaccount, hoe kan dat?
Wanneer je je levertijd invoert in het verkoopaccount, dan doe je dit automatisch in werkdagen. Echter wordt je levertijd, als je offer online staat bij bol.com, gecommuniceerd in weekdagen.

Lees hier meer over levertijden

 

Hoe voeg ik een artikel toe?
Controleer, voordat je de artikelen die je wil gaan verkopen invoert, in het verkoopaccount of jouw artikelen geschikt zijn voor verkoop via bol.com en of je een geldig ISBN- of EAN nummer hebt. Daarna kun je aan de slag!

Alle instructies vind je hier

22 mei

 • Zorg dat je in ieder geval alle minimale productinformatie hebt ingevuld. Het duurt tot 24 uur voordat je productinformatie is verwerkt en verschijnt bij bol.com. Het is hier dan nog niet direct vindbaar via de zoekbalk; het artikel dient daarvoor geïndexeerd te worden en dat duurt maximaal enkele werkdagen. Je kunt wel zien of het artikel online staat door, in ‘Mijn aanbod’ bij het betreffende artikel, naast het EAN of ISBN op het vierkantje te klikken waar rechtsboven een pijltje uit steekt: ‘Bekijk op bol.com’.

  Meer informatie

 • Ja, de verkoop van niet-medische mondmaskers is toegestaan. Echter is het, om misbruik te voorkomen, niet mogelijk deze mondmaskers aan te bieden:

  • tegen hoge prijzen.
  • met onjuiste informatie (bijvoorbeeld claims dat deze maskers corona voorkomen).
  • wanneer deze in strijd is met de assortimentsbeleid of andere vormen van misbruik van de situatie.
  • wanneer je voor 16 maart 2020 nog geen partner was van bol.com

  Kun je aan bovenstaande voorwaarden voldoen? Lees hier dan verder.

 • Heb je het pakket verzonden met DHL of PostNL? Dan dien je zelf een onderzoek te starten. Bij Bpost of DPD kun je contact op te nemen met Partnerservice.

  Meer informatie

15 mei

 • Het algoritme van Sponsored Products levert de artikelen uit op basis van:

  • relevantie voor de klant.
  • de concurrentie van andere gesponsorde artikelen binnen de categorie.

  Hierdoor kan het zijn dat jouw zoekopdracht op dat moment voor jou niet het meest relevant is, of de concurrentie te groot is. Zie je in het ‘Adverteren’ dashboard in je verkoopaccount dat de campagne wel vertoningen heeft? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want dan loopt de campagne gewoon.

  Meer informatie

 • Er worden extra (handmatige) controles uitgevoerd op het coronagerelateerd assortiment. Daardoor kan het voorkomen dat nieuw assortiment minder snel online staat dan je gewend bent; met name in de avonden en in het weekend zal dit langer duren. We vragen hiervoor je begrip en geduld.

  Meer informatie

 • We merken dat, door de grote druk die deze coronasituatie met zich meebrengt, goede service leveren een stuk uitdagender is dan normaal. Zo zien we dat leverbeloftes veel vaker dan normaal niet waargemaakt worden, terwijl klanten meer dan ooit op ons samen rekenen.

  Voor Logistiek via bol.com bestellingen gaan we daar op twee manieren mee om:

  • Waar nodig verlengen we de leverbelofte van een gedeelte van het assortiment. ‘Volgende dag in huis’ wordt dan ‘binnen twee dagen in huis’. Ofwel van 24 naar 48 uur.
  • We zetten delen van ons eigen assortiment uit om logistiek voorrang te kunnen geven aan assortiment dat in deze tijd essentieel is voor klanten.

  Veel van de bestellingen die rechtstreeks door partners worden verstuurd gaan hartstikke goed, anderen helaas minder. De leverbetrouwbaarheid onder partners is daardoor in de afgelopen week gezakt. Hoewel we begrijpen dat het een enorm lastige tijd is, wijkt dit getal te ver af van wat acceptabel is in de service naar onze gezamenlijke klanten. Waar nodig zijn hier maatregelen voor genomen. Wil je weten wat dit concreet betekent? Klik dan op de link hieronder.

  Meer informatie