Verbeterd retourproces

Makkelijk zelf je retouren afhandelen

We hebben enkele innovaties doorgevoerd om het retourproces in jouw verkoopaccount te vereenvoudigen. Wat is er anders?

  • Als je na de zichttermijn nog een artikel retour wilt melden en accepteren, hoef je hiervoor geen contact meer op te nemen met de partnerservice maar kun je dit zelf doen in je verkoopaccount (tot 90 dagen na leverdatum). Je kunt, als dat nodig is, direct schakelen met de klant om tot een goede oplossing te komen.
  • Wanneer een klant meerdere dezelfde artikelen bij je heeft besteld, maar er vervolgens minder retour meldt dan hij of zij terugstuurt, dan kun je de resterende artikelen zelf retour melden en accepteren in het verkoopaccount (tot 90 dagen na leverdatum). Ook hiervoor hoef je geen contact meer op te nemen met de partnerservice.
  • Voorheen werd de klant bij een verlopen retourmelding (21 dagen na retourmelding) automatisch terugbetaald. Voortaan zal een retourmelding na 21 dagen automatisch geannuleerd worden en betalen we jou rechtstreeks uit. We vinden het namelijk de verantwoordelijkheid van de klant om te zorgen dat een retourmelding wordt gevolgd door een retourzending.
  • Retour geweigerd? Wil je, na overleg met de klant, een retourzending toch accepteren, dan kun je dit zelf regelen in je verkoopaccount (tot 90 dagen nadat de retourmelding is geweigerd).
  • Retourmelding geannuleerd? Mocht de klant het artikel alsnog willen retourneren en jij bent akkoord, dan kun je het artikel zelf nogmaals retour melden en accepteren in je verkoopaccount (tot 90 dagen nadat de retourmelding geannuleerd is).

Omdat je nu zelf meer mogelijkheden hebt in het retourproces en dit niet meer via de partnerservice hoeft te regelen, kunnen jij en je klanten samen efficiënt op zoek naar de beste oplossing.

En zo ziet dat eruit!

Als je na de zichttermijn een artikel retour meldt en accepteert of als je een geannuleerde retourmelding alsnog aanmeldt en accepteert:

Hier kun je kiezen of je de bestelling als retour wilt verwerken.

Zo kies je ervoor om een geweigerde retour alsnog te accepteren.

En deze pop-up krijg je om te bevestigen dat je een retour alsnog wilt accepteren.