Verbeteringen in het toevoegen van uniek assortiment

We zijn continu op zoek naar verbeteringen om het je makkelijker te maken – ook in het verkoopaccount. En zo wordt hier de komende maanden de manier van toevoegen van nieuw, bij bol.com nog onbekend assortiment verbeterd.

De eerste stap daarin is een optimalisatie in het indelen van artikelen in productgroepen, bij het toevoegen van meerdere artikelen tegelijk.

Wat verandert er in het indelen in productgroepen?

Bij het toevoegen van nieuw assortiment in je verkoopaccount via Excel, deelde je die artikelen na het uploaden van het Excel-bestand voorheen nog handmatig in in een productcategorie. Dit is nu veranderd:

  • Je krijgt onder ‘Mijn aanbod’ een voorspelling van de juiste productgroep te zien. Deze kun je bevestigen door op ‘Ja’ te klikken of weigeren door op ‘Nee’ te klikken.
  • Ook worden de artikelen die hetzelfde lijken gegroepeerd, zodat je deze in één keer kunt categoriseren. Hoort een artikel er toch niet bij, dan kun je deze met een klik op het kruisje verwijderen.
  • Is er geen voorspelling beschikbaar of heb je een suggestie verwijderd? Dan kun je alsnog zelf een productgroep zoeken, onder het tabblad ‘Artikelen zonder suggestie’.

Na afloop kun je de productgroepen nog eens controleren en ze opslaan.