Verkoopkansen uit ontbrekend assortiment

Eén van de redenen waarom bol.com een platform is geworden, is dat we geloven dat de ideale winkel alles biedt aan assortiment. En daar hebben we elkaar voor nodig. Alleen samen kunnen we de klant voorzien in alles wat hij zoekt.

Op dat gebied zijn er echter nog volop kansen en daar kun jij van profiteren. Daarom wordt het delen van informatie over ontbrekende assortimenten nu getest in een pilot.

Samen klantbehoeften beantwoorden

Continu onderzoeken we klantbehoeften; welke artikelen zou de Nederlandse en Belgische klant willen kopen? En worden die artikelen ook al verkocht via ons winkelplatform? Het antwoord daarop is niet altijd ‘ja’ en dat betekent dat er nog verkoopkansen liggen. Wanneer jij deze ‘gaten’ in het assortiment vult kun je meer omzet behalen én wordt het platform sterker, want dan zijn we de klant samen nog beter van dienst. Een mooie kans dus!

Welk assortiment ontbreekt nu nog?

We willen transparant zijn over deze groeikansen en daarom delen we in deze pilot een lijst met het nu ontbrekende assortiment – de zogeheten white spots – met alle partners. Via onderstaande knop ontdek je naar welke artikelen vraag is; dit is uitsluitend assortiment met een hoge verkooppotentie. Deze lijst wordt bijgewerkt zodra er nieuwe klantbehoeften bekend zijn.

Wat gebeurt er na de testfase?

Gedurende de komende maanden wordt onderzocht of deze informatie van toegevoegde waarde is voor partners. Dit doen we door te bekijken of het ontbrekende assortiment daadwerkelijk wordt ingevuld. Bij een positieve uitkomst wordt het delen van deze informatie verder en op een grotere schaal uitgerold.