De vernieuwde bol.com Retailer API

We proberen elke dag om het verkopen via bol.com makkelijker te maken en dat kan bijvoorbeeld door te automatiseren. Met Automatiseren via bol.com kun je namelijk een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount, zodat je al je online verkopen vanuit één plek kunt beheren. Ofwel dat je het aanbieden van je artikelen en het verwerken van je bestellingen en verzendingen vanuit één systeem afhandelt. En op dat gebied is er nieuws! Want deze koppeling – de bol.com Retailer API – is nu vernieuwd.

Functionaliteiten van de nieuwe bol.com Retailer API 3.0

De nieuwe versie van de bol.com Retailer API is veiliger, consistenter, eenvoudiger en completer en biedt verschillende voordelen. Onder andere:

  • Je kunt gemakkelijk je aanbod beheren en eenvoudig de prijs en voorraad van elk artikel afzonderlijk aanpassen.
  • Je krijgt in de nieuwe versie een overzicht van je afgehandelde retouren en daarnaast kun je je Logistiek via bol.com retouren inzien.
  • Dankzij OAuth 2.0 credentials heeft deze API de hoogste veiligheidsstandaard en is implementatie gemakkelijker.

Verdere voordelen van deze dienst vind je op de pagina Automatiseren via bol.com. Voor het realiseren van de koppeling kun je ook de hulp inschakelen van een intermediair.

Kosteloos de koppeling maken met de bol.com Retailer API 3.0

Draait jouw webshop op Magento 2? Het is nu mogelijk om kosteloos de koppeling te laten maken tussen jouw systeem en de bol.com Retailer API. Het verkopen via bol.com kost hierdoor minder handelingen en dus kun je efficiënter werken. Dankzij deze koppeling kun je namelijk al je bestellingen behandelen, voorraad beheren en verkoopprijzen invoeren in één verkoopsysteem. Alleen het bewerken van content is hierin niet mogelijk en blijft een handeling in het verkoopaccount.

De Magento module blijft sowieso het eerste jaar gratis – na een jaar worden de kosten 19 euro per maand.