De verplichte btw-factuur is vanaf nu eenvoudiger te versturen

Wanneer je verkoopt aan een zakelijke klant, ben je als ondernemer verplicht een btw-factuur te verstrekken. En dit wordt nu voor zowel jou als voor je zakelijke klant makkelijker.

Klanten die achteraf vragen om een btw-factuur: het kost je vaak veel extra tijd en je klant zit niet zelden met een ergernis. Het goede nieuws is dat hierin wat aanpassingen zijn doorgevoerd, om deze ergernis weg te nemen.

Direct duidelijkheid

Wanneer je verkoopt aan een zakelijke klant, ben je als ondernemer verplicht een btw-factuur te verstrekken. Echter is het niet altijd duidelijk of je klant een zakelijke klant is. Daarom wordt in het account van zakelijke klanten nu een button toegevoegd waarmee hij direct een btw-factuur bij je kan aanvragen, wanneer je deze nog niet naar hem verstuurd hebt.

Alle gegevens compleet

Wat voor jou makkelijker wordt, is dat je zodra jouw klant op deze manier om een btw-factuur vraagt, automatisch alle informatie ontvangt die je nodig hebt om in je verkoopaccount een btw-factuur op te stellen. Je krijgt dit binnen bij ‘Openstaande klantvragen’ en hoeft de verschillende gegevens dus niet meer zelf te verzamelen. Krijg je een verzoek voor een btw-factuur binnen, stuur dan binnen acht kantooruren de btw-factuur naar de klant via de openstaande klantvraag.

Verbeteren

Vanaf vandaag kun je op deze manier een factuurverzoek ontvangen in je verkoopaccount, wanneer je bij de bestelling nog niet de verplichte factuur meegestuurd hebt. In de tussentijd blijven we onderzoeken hoe we het verstrekken van btw-facturen nog verder verbeteren kan worden.

Hoe maak je een btw-factuur?

Op de pagina ‘Factuur voor de klant’ lees je waar een goede factuur aan voldoet. Zo is het voor je bestellingen via bol.com bijvoorbeeld belangrijk om geen rekeningnummer te vermelden op de factuur en toe te voegen dat het aankoopbedrag al is voldaan via bol.com. Voor het opstellen van een goede btw-factuur kun je ook dit voorbeeld gebruiken.