Een verbetering in het bewerken van productinformatie in bulk

We willen het verkopen via bol.com graag zo makkelijk mogelijk maken en daarom blijven we op zoek naar verbeteringen – ook in het verkoopaccount. Zo wordt hier de komende maanden de werkwijze rondom het toevoegen van nieuw, bij bol.com nog onbekend assortiment verbeterd.

De tweede stap daarin is een vereenvoudiging van het toevoegen of wijzigen van productinformatie in bulk.

Vernieuwing in het verkoopaccount

Het toevoegen of wijzigen van de productinformatie van meerdere artikelen tegelijk, werkt in je verkoopaccount via Excel. Dat kan echter efficiënter en daarom is er nu er een nieuwe, eenvoudigere manier aan toegevoegd. Zo werkt het:

  • Kies bij ‘Mijn aanbod’ voor ‘Bewerk productinformatie’. Daar kun je tot 2.500 artikelen tegelijk selecteren, die je vervolgens in een grote tabel te zien krijgt.
  • Deze tabel bevat rode, oranje en groene velden. Vul minstens de rode velden in om het artikel online te krijgen. Wil je je assortiment beter vindbaar maken? Vul dan ook de oranje en groene velden in.
  • Tussentijds worden je bewerkingen opgeslagen als concept, zodat je op een later moment verder kunt werken.
  • Ben je klaar? Klik dan op ‘wijzigingen opslaan’ om de productinformatie in te leveren.

Je hoeft nu dus geen Excel-bestand meer te downloaden, aanpassen en uploaden. Blijf je liever toch op de oorspronkelijke manier werken? Dat kan ook; klik dan op ‘Of bewerk via Excel’.

Reeks van verbeteringen

Nog benieuwd naar de eerste verbetering? Dat was een optimalisatie in het indelen van artikelen in productgroepen, bij het toevoegen van meerdere artikelen tegelijk. Hier lees je er meer over.