Beperkt aantal DPD-verzendlabels beschikbaar

Door de grote druk op het logistieke netwerk zijn er de afgelopen aanzienlijk minder DPD-verzendlabels beschikbaar geweest. Nu dit verbeterd is wordt korting opgeheven.

De roerige periode die het coronavirus met zich meebrengt, zorgt voor extra druk op de postpartijen. Het aantal zendingen neemt toe, daar waar de capaciteit juist afneemt. Met name bij DPD zorgde dit voor een groot aantal vertragingen.

Om de druk op het netwerk te verlichten werden door DPD aanzienlijk minder van DPD-verzendlabels beschikbaar gesteld. Nu deze situatie verbetert, zijn er weer meer verzendlabels beschikbaar.

Update 03-07 België: DPD-verzendlabels weer volledig beschikbaar voor zendingen binnen België en naar Nederland, korting Bpost wordt stopgezet
Het aantal DPD-verzendlabels voor verzending vanuit België is weer terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Om partners die voor de trajecten BE-NL als alternatief verzendlabels van Bpost gebruikten tegemoet te komen, is er de afgelopen tijd een korting gegeven op het Bpost-verzendlabel. Nu DPD weer volledig beschikbaar is, wordt deze korting met ingang van 6 juli stopgezet. Het overzicht van alle verzendlabels vind je hier.

Update 12-6 België: weer deels DPD-verzendlabels beschikbaar voor zendingen van België naar Nederland.
Omdat de druk op het logistieke netwerk iets afneemt, is er weer een beperkt aantal DPD-verzendlabels beschikbaar gesteld voor het traject BE-NL. Dit is zolang de voorraad strekt. Wanneer de maximale capaciteit van de dag is bereikt, is het dus helaas alsnog niet mogelijk om een DPD-verzendlabel aan te maken in je verkoopaccount. Je kan als alternatief op dit traject ook gebruik maken van Bpost-verzendlabels.

Voor het traject BE-BE zijn er helaas tot nader order nog geen DPD-verzendlabels beschikbaar. Op dit traject kan je gebruik maken van Bpost-verzendlabels.

Minder DPD-verzendlabels beschikbaar voor zendingen binnen Nederland en zendingen van Nederland naar België.
Om verdere overbelasting van het logistieke netwerk van DPD te voorkomen wordt er een aanzienlijk lager aantal DPD-verzendlabels geleverd voor zendingen binnen Nederland en zendingen van Nederland naar België.
Dit zorgt ervoor dat de vraag groter is dan het aanbod. Dit heeft mogelijk ook impact voor jou, want dit betekent dat er slechts een beperkt aantal bestellingen met een DPD-verzendlabel kan worden bevestigd. Wanneer de maximale capaciteit is bereikt, zal het niet meer mogelijk zijn om een DPD-verzendlabel aan te maken in je verkoopaccount.

We vragen je het volgende te doen
We begrijpen dat een situatie als deze problemen kan opleveren voor jouw verzendingen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen willen we je vragen het volgende te doen:

  • Stap indien mogelijk over naar een andere vervoerder.
  • Voor zendingen binnen Nederland willen we je vragen om gebruik te maken van DHL of PostNL. Op die manier blijven de DPD-zegels beter beschikbaar voor het traject van Nederland naar België – daar waar ze het meest nodig zijn.
  • Voor  zendingen van België naar Nederland kun je, zolang de voorraad strekt, weer gebruik maken van DPD-verzendzegels. Voor dit traject zijn er tevens Bpost-verzendlabels beschikbaar.
  • Voor zendingen binnen België kun je gebruik maken van ‘Voordelig verzenden via bol.com’ bpost-verzendlabels of verzendlabels buiten bol.com aanschaffen.
  • Maak je gebruik van DPD-verzendzegels, verruim je leverbelofte dan met minimaal twee dagen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor het behandelen en verzenden van je pakketten. Dit advies geldt, door de grote druk op het logistieke netwerk van DPD, ook wanneer je buiten bol.com om DPD-verzendlabels gebruikt.
  • Indien er geen DPD-verzendlabel aangemaakt kan worden en je leverbelofte langer wachten niet toelaat, dan dien je gebruik te maken van een andere verzendwijze. Als verkopende partij blijf jij verantwoordelijk voor het behalen van de leverbelofte richting de klant. Daarom vragen we je hierin de nodige aanpassingen te doen.

Beperken financiële gevolgen
Met bovenstaande acties kun je eraan bijdragen dat verzending via DPD in beperkte mate mogelijk blijft. Hoewel we begrijpen dat het een enorm lastige situatie in een eveneens lastige tijd is, gaan we ervan uit dat je als partner zo betrouwbaar mogelijk probeert te zijn voor klanten en een realistische leverbelofte hanteert. Daarnaast kunnen we, ondanks de vervelende gevolgen die je hierdoor ervaart, helaas niet overgaan tot financiële compensatie. Door bovenstaande punten te volgen blijven eventuele financiële gevolgen hopelijk ook zo veel mogelijk beperkt.

Alle updates worden hier gedeeld
Tenslotte willen we je vragen om het contact met Partnerservice omtrent deze situatie te beperken. Het is erg druk bij Partnerservice en onze Partnerspecialisten doen er vanuit huis alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Echter wordt alle informatie die bij ons bekend is over de verzending via DPD direct hier op het Partnerplatform geplaatst. We doen er alles aan om je  middels dit bericht zo volledig en goed mogelijk te informeren. Via de telefoon kunnen we je dus helaas niet meer vertellen dan hier staat. We hopen op je begrip.