Storing: Opgelost

Storing DPD-verzendzegels

Door een storing zijn er op dit moment minder voordelig verzenden via bol.com DPD-verzendlabels beschikbaar. Het is daarom mogelijk dat jij een foutmelding krijgt wanneer je een DPD-zegel probeert aan te maken. Vaak werkt de service op een later, wat rustiger moment wel.
Wanneer je via DPD wil verzenden en indien leverbelofte het toelaat kan je wachten met het bevestigen van je bestellingen. Laat je leverbelofte langer wachten niet toe? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een andere of eigen verzendwijze.

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer het probleem verholpen zal zijn.

Update 4-12  11:00
De storing bij DPD is deels opgelost. Een deel van de labels wordt zonder probleem aangemaakt, maar in andere gevallen is het label niet beschikbaar. Over het algemeen zien we helaas meer foutmeldingen dan normaal en is het dus mogelijk dat dit issue nog steeds impact op jou als partner heeft. In veel gevallen heeft het zin om het aanmaken van het label op een later, rustiger moment nogmaals te proberen.

Op gebied van jouw performance houden wij rekening met deze storing. De impact wordt op dit moment nog bepaald. Over anderhalve week, wanneer de weekscore definitief kan worden gemeten, zullen we communiceren op welke manier we precies rekening houden met deze storing.

Omdat we uit ervaring weten dat het nakomen van de leverbelofte voor de klant het belangrijkst is, willen we je vragen je levertijd ondanks deze omstandigheden zoveel mogelijk in acht te houden.

Onze excuses voor het ongemak.

Update 4-12  17:00
De storing is verholpen. DPD-verzendlabels zijn de afgelopen uren in bijna alle gevallen succesvol aangemaakt.

Status

Opgelost sinds 4 december 2019 17:00