Check je bestellingen na grote API storing

Offer updates en bestelbevestigingen via de API werden zaterdag niet verwerkt.

Hoge impact

API

Gemeld om:20 juni 2020 10:00:57

Impact van storing, 22-06
Door onderstaande storing van afgelopen zaterdag die uiteindelijk twaalf uur heeft geduurd, is er twaalf uur vertraging ontstaan in bestellingen, retouren en Logistiek via bol.com inbound. Het goede nieuws is dat hierin geen bestellingen verloren zijn gegaan. Wat echter niet in alle gevallen goed is gegaan, is het bijwerken van de bestelstatus. We vragen je daarom het volgende.

Controleer je bestellingen
Niet alle bestelstatussen zijn goed bijgewerkt. Dit kan betekenen dat een bestelling bijvoorbeeld niet bevestigd is, maar wel verstuurd is. Of andersom. We willen je daarom vragen om alle bestellingen die je op zaterdag 20 juni tussen 7.30 en 19.30 uur hebt ontvangen of bevestigd, te controleren.

Welke bestellingen zijn bevestigd? Welke bestellingen zijn verstuurd? En komt dit overeen? In de gevallen waar dit niet klopt, dien je deze bestellingen alsnog te bevestigen of te versturen. Dit om onterechte annuleringen en het uitblijven van uitbetaling te voorkomen.

Zaterdag telt niet mee in ‘Op tijd geleverd’
Bestellingen die door de storing te laat geleverd worden aan klanten, worden niet meegeteld in de servicenorm ‘Op tijd geleverd’. Je zal hier dus geen strike voor krijgen.

We hopen dat de impact van deze storing meevalt voor je. De oorzaak ervan is inmiddels achterhaald en dit zal in de toekomst voorkomen worden. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

 

Storingsmelding, 20-06
Sinds 07.30 uur is er een grote API storing. Alle PUT/POST/DELETE requests die tot ‘datamanipulatie’ leiden werken momenteel niet. De API storing heeft impact op het volgende:

  • Offers kunnen niet worden aangemaakt, gewijzigd of verwijderd
  • Bestellingen kunnen niet worden bevestigd of geannuleerd
  • Retouren kunnen niet worden verwerkt
  • Transportinformatie kan niet aan een shipment worden toegevoegd
  • Lvb-artikelen kunnen niet worden geregistreerd.

‘GET-requests’ werken nog wel, behalve process status requests.

Zorg ervoor dat requests die tijdens de storing niet goed zijn verwerkt na de storing opnieuw worden gedaan.

De storing geldt voor de API, niet voor het verkoopaccount. Bestellingen/retouren kunnen eventueel via het verkoopaccount behandeld worden. Artikelen kunnen tevens indien nodig via het verkoopaccount worden toegevoegd/aangepast.

We werken er hard aan om de problemen op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Update 12.00 uur, 20-06
Er wordt momenteel nog hard gewerkt om de storing op te lossen.

Update 15.00 uur, 20-06
De storing is helaas nog niet verholpen.

Update 18.00 uur, 20-06
Vanaf 17:08 uur werkte de API grotendeels weer, maar sinds 17:40 uur zijn er opnieuw problemen ontstaan. Er wordt nog hard gewerkt aan een oplossing.

Laatste update 19.30 uur, 20-06
De storing is verholpen. Mochten er n.a.v. deze storing problemen zijn, neem dan contact op met de Partnerservice.