[Opgelost] Storing in het verkoopaccount & de API - Offers en bestellingen niet volledig op te halen

Laatste update – 09:00 – 26-09-2019

Alle problemen zijn inmiddels verholpen en ook de achterstand met het verwerken van offers (voorraad, prijs en levertijd) is inmiddels ingehaald. De systemen werken weer hoe ze horen te werken maar we begrijpen natuurlijk dat de problemen van gisteren een grote impact kunnen hebben op de dagelijkse operatie van onze partners.

Aangezien het versturen van bestellingen voor veel partners lastig is zonder referentie hebben we gisteren besloten om de bestellingen niet mee te nemen in onze ‘KPI’ op tijd geleverd. Bestellingen die je dus nu te laat gaat uitleveren worden je niet negatief aangerekend.

We begrijpen dat klanten dit als zeer negatief kunnen ervaren aangezien de originele leverbelofte niet gehaald wordt. Om de verwachtingen van de klanten enigszins te kunnen bijstellen hebben we gisteren op www.bol.com. een melding geplaatst waarin aangegeven werd dat door een technisch probleem zendingen een dag vertraagd kunnen zijn. Daarnaast zijn we op dit moment bezig om te kijken of we verlate zendingen kunnen signaleren en de klanten via mail kunnen informeren van de vertraging.

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Helaas hebben we sinds vanochtend een storing waardoor er zowel in het verkoopaccount en de API gegevens niet goed opgehaald kunnen worden. De volgende aspecten zijn nu bij ons bekend:

  • Het is mogelijk dat informatie mist bij openstaande en verzonden bestellingen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de offerreferentie (interne referentie) op de pakbon.
  • Via de API worden nieuwe bestellingen incompleet gecommuniceerd en eindigen requests in sommige gevallen in een time-out. Ook hier mist informatie gericht op offers (reference, condition).
  • In MijnAanbod is het filteren en ordenen gebaseerd op oude informatie en worden niet de juiste resultaten getoond
  • Het zoeken naar artikelen in MijnAanbod geeft soms een foutmelding.
  • De verwerkingstijd van offers staat momenteel op een uur.

Update 10:18 – Helaas is de storing nog niet verholpen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Update 12:18 – De impact is bijgewerkt. Helaas loopt nu de verwerkingstijd van offerwijzigingen op. Dit betekent dat nieuwe artikelen later zichtbaar worden en dat het aanpassen van voorraad, prijs en levertijd pas na een uur doorgevoerd zijn in onze systemen.

Update 14:37:

Referentie

Helaas hebben we nog steeds geen oplossing gevonden voor de storing. We beseffen ons dat werken zonder referentie voor veel partners niet mogelijk is en dat hierdoor het leveren van bestellingen voorlopig niet haalbaar is. Om deze reden zullen we voor vandaag rekening houden met ‘Op tijd geleverd’. We zullen het je niet aanrekenen wanneer je bestellingen van vandaag niet op tijd kan uitleveren.

Vertraging bij het verwerken van offers

Door de problemen binnen onze offer-systemen is helaas ook de verwerkingstijd opgelopen. Normaal gesproken worden wijzigingen met enkele minuten verwerkt maar momenteel staat deze verwerking op enkele uren. Dit betekent dat het aanpassen van prijs, voorraad en levertijd langer duurt dan zou moeten.

Update 15:00

Helaas merken we dat het bestellingenscherm van het verkoopaccount momenteel minder goed bereikbaar is. Hier wordt ook actief naar gekeken.

Update 15:15

We zijn momenteel aan het bepalen of we de mogelijkheid hebben om klanten pro-actief te informeren. Helaas kunnen we niet bepalen welke partners wel of niet geraakt zijn dus wanneer je zeker wil zijn dat de klanten op de hoogte zijn dan raden we aan zelf contact op te nemen.

Update 15:45

Oplossing voor inlogproblemen: Helaas is de home-pagina niet beschikbaar van het verkoopaccount. Wanneer je inlogt in een ander onderdeel van het verkoopaccount dan kom je wel door, bijvoorbeeld via url: https://www.bol.com/sdd/reviews/
Let op: dit betekent niet direct dat jouw bestellingenoverzicht weer worden geladen – deze service blijft instabiel.

Update 16:23

Inlogproblemen
De inlogproblemen lijken grotendeels verholpen. Je kan nu weer inloggen via bol.com/sdd.

Bestellingenoverzichten
De openstaande- en verzonden bestellingen zijn grotendeels weer inzichtelijk. Het duurt wel langer voordat jij de door jou bevestigde bestellingen in de tab ‘verzonden’ ziet verschijnen. Dit is het gevolg van een vertraging in de orderverwerking. De orders zijn correct verwerkt – het issue is visueel. Je kan de bestellingen verzenden.

Update 16:44
Bol.com zal klanten via een melding op de website informeren dat hun zending eventueel vertraagd kan zijn. Jij als partners hoeft klanten dus niet meer proactief te informeren.

Update 18:20 

We zijn momenteel nog steeds bezig met het oplossen van de problemen. De verschillende schermen van het verkoopaccount zijn weer toegankelijk. Helaas missen we nog steeds de referentie in het scherm en op de pakbon. Ook zijn de artikelen bij MijnAanbod nog steeds niet zichtbaar.

We zijn nog steeds met deze storing bezig en hopen dit voor het eind van de dag op te lossen.

Update 23:00

Aan het begin van de avond zijn de structurele problemen rond het ontbreken van de referentie en de slechte toegankelijkheid van onderdelen van het verkoopaccount verholpen. We zien dat dit de gehele avond vol heeft gehouden. Wel is er nog een grote achterstand op het gebied van het verwerken van wijzigingen bij offers. De verwachting is dat dit in de loop van de nacht ingehaald gaat worden.