Storing: Opgelost

Landelijke PostNL storing

Op dit moment is er een landelijke PostNL storing waardoor pakketen niet ingescand kunnen worden bij PostNL punten. Er wordt nader gecommuniceerd hoe hiermee zal worden omgegaan m.b.t. de servicenormen.

Tevens is het momenteel in veel gevallen helaas niet mogelijk om voordelige bol.com zegels aan te schaffen van PostNL. In sommige gevallen helpt het om het op een later moment opnieuw te proberen. Klanten kunnen door de storing ook problemen ervaren met het retour aanmelden van hun artikelen.

Update 2-12 19:30:
De storing is verholpen. Er kunnen weer PostNL-zegels via bol.com worden aangemaakt en pakketten kunnen weer worden ingescand.

Update 3-12 10:11:
Op gebied van jouw performance houden wij rekening met deze landelijke storing. De impact wordt op dit moment nog bepaald. Over anderhalve week, wanneer de weekscore definitief kan worden gemeten, zullen we communiceren op welke manier er rekening houden met deze storing.

Heb jij door deze storing pakketten niet op tijd kunnen uitleveren en zullen klanten om deze reden hun bestelling te laat ontvangen? Dan adviseren we je om je klanten hier over in te lichten. Dit voorkomt verdere teleurstellingen voor de klant.

Status

Opgelost sinds 2 december 2019 00:19