Storing: Opgelost

Servicenormen aangepast: hittepiek en drukte bij bezorgdiensten

De zomerpiek is in volle gang. Ook bij de bezorgdiensten zien we meer volumes en vertragingen dan normaal. Vanwege aanhoudende capaciteit-issues passen we de servicenorm bij uitzondering aan. We verwachten dat je ook als partner zelf de nodige aanpassingen maakt. Klanten verwachten hun bestellingen op de aangegeven dag. Daarom raden we je aan om bij het opgeven van je levertijd rekening te houden met de tijd die je zelf kwijt bent om je bestelling gereed te maken en de tijd die je bezorgdienst nodig heeft om het pakketje te bezorgen. Zo zorg je voor een realistische leverbelofte.

Week 25:
We hebben de servicenorm voor ‘op tijd geleverd’ voor week 25 aangepast en zodoende word je pas aangesproken wanneer jouw score lager is dan 91% bij minimaal 4 te late zendingen. Klik hier voor meer informatie over onze servicenormen.

Update week 26:
Ook in week 26 hebben we de servicenorm voor ‘op tijd geleverd’ aangepast en word je pas aangesproken wanneer jouw score lager is dan 85% bij minimaal 4 te late zendingen. Klik hier voor meer informatie over onze servicenormen.

Update week 27:
Ook in week 27 hebben we de servicenorm voor ‘op tijd geleverd’ aangepast en word je pas aangesproken wanneer jouw score lager is dan 91% bij minimaal 3 te late zendingen. We zien dat de drukte afneemt en om die reden is de servicenorm ten opzichte van week 26 bijgesteld. Klik hier voor meer informatie over onze servicenormen.

Update week 28:
Voor week 28 hebben wij geen aanpassingen doorgevoerd en gelden zodoende de reguliere servicenormen.

Update week 29:
Voor week 29 hebben wij geen aanpassingen doorgevoerd en gelden zodoende de reguliere servicenormen.

Update week 30:
Ook in week 30 hebben we de servicenorm voor ‘op tijd geleverd’ aangepast en word je pas aangesproken wanneer jouw score lager is dan 92% bij minimaal 3 te late zendingen. Klik hier voor meer informatie over onze servicenormen.

 

 

Status

Opgelost sinds 15 augustus 2019 15:00