Storing: Actueel

Mogelijke verruiming levertijd Logistiek via bol.com door drukte

Door de drukte van de feestdagenperiode, kan het in de weken tot kerst voor gaan komen dat we niet meer alle bestellingen binnen 24 uur kunnen leveren aan onze klanten. Wanneer dat het geval is, wordt de levertijd van het assortiment aangepast – ook voor Logistiek via bol.com.

Verruiming levertijd

We willen altijd doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Daarbij weten we uit ervaring dat het nakomen van de belofte aan de klant het allerbelangrijkst is; hij wil weten wanneer hij zijn pakketje in huis heeft. Een realistische levertijd is dan ook relevanter dan een korte levertijd.

En daarom wordt de levertijd die gecommuniceerd wordt via bol.com, wanneer we de snelle leverbelofte niet meer na kunnen komen, voor een deel van het assortiment verruimd van 24 uur naar 48 uur. Dit geldt dus voor ons eigen assortiment en helaas ook voor assortiment vanuit Logistiek via bol.com.

We doen er alles aan om maatregelen als deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. De levertijd wordt in die gevallen ook zo snel als mogelijk weer teruggebracht naar 24 uur.

Sneller leveren

Heb je je assortiment zelf ook op voorraad en kun je sneller leveren? Dan is het aan te raden om deze artikelen in je verkoopaccount tijdelijk op ‘eigen levering’ te zetten. Op die manier kun je je klant de snelst mogelijke levertijd bieden. Let wel: zelf leveren kan invloed hebben op je positie in het koopblok, omdat je prestatiescore in dit geval anders berekend wordt.

Alvast onze excuses voor het ongemak.

Status

Wordt druk aan gewerkt