Storing DPD-verzendzegels

Door een technisch probleem kan je een foutmelding ontvangen bij het aanmaken van een bol.com DPD-zegel

Hoge impact

Verzendzegels

Gemeld om:23 maart 2020 09:33:33

Update verwacht om:

Door een technische storing zijn er minder DPD-labels beschikbaar.

Het is daardoor mogelijk dat jij een foutmelding krijgt wanneer je een ‘Voordelig verzenden via bol.com’ DPD-zegel probeert aan te maken.
De service werkt deels – vaak lukt het aanmaken van een bol.com DPD-verzendlabel op een later moment wel.

Werkwijze:
Wanneer je via DPD wil verzenden en indien je  leverbelofte het toelaat kan je wachten met het bevestigen van je bestellingen. Probeer de bestelling dan op een later moment nogmaals te bevestigen. Laat je leverbelofte langer wachten niet toe? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een andere of eigen verzendwijze.

Onze excuses voor het ongemak. We houden je middels updates zo goed mogelijk op de hoogte.

Updates DPD-storing

Update 1: 23-03 10:45

Helaas speelt de storing nog steeds en is er geen nieuws. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Update 2: 23-03 13:30

Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe informatie. De situatie is onveranderd.

Update 3: 23-03 15:15

Helaas speelt de storing nog steeds. De bovenstaande werkwijze blijft gelden. Laat jouw leverbelofte langer wachten niet toe? Dan adviseren we je om een andere verzendwijze te gebruiken.

Update 4: 23-03 17:00

Helaas speelt de storing nog steeds. Dit geldt enkel voor DPD-NL labels voor de trajecten binnen Nederland en voor zendingen van Nederland naar België.
Labels van België naar Nederland en voor zendingen binnen België zijn wel beschikbaar.
Helaas is de verwachting dat het probleem vandaag niet meer opgelost zal worden. We informeren je morgenochtend over de stand van zaken.

Update 5: 24-03 11:00

We zien dat een groot deel van de DPD-labels weer met succes wordt aangemaakt. Dit geldt ook voor de trajecten binnen Nederland en van Nederland naar België.
Wel kan het nog voorkomen dat je, op drukke momenten, een foutmelding ontvangt. Vaak werkt de service op een rustiger moment wel weer.
De werkwijze blijft gelden – mocht je niet in staat zijn om je bestelling met een DPD-label te bevestigen dan willen we je vragen om, indien dit nodig is om je leverbelofte te halen, een andere verzendwijze te gebruiken.