Accountinstellingen en gegevens

De snelste manier om klaar te zijn voor je eerste bestelling

We gaan nu je winkel- en accountinstellingen goed zetten. Volg onderstaande stappen en je winkel staat er perfect bij.

Controleer je accountinstelling in

 • Bij het aanmelden heb je al verschillenden gegevens ingevuld. Ontbreken er nog gegevens of zijn de gegevens inmiddels gewijzigd? Pas deze dan hier aan.

  Om bij je accountinstellingen te komen ga je naar het verkoopaccount. Vervolgens druk je op je naam rechts boven in het scherm, dan op ‘instellingen’ en kies je voor ‘account’.

 • Onder ‘Contact’ vul je de naam in van degene die verantwoordelijk is voor het verkoopaccount en onze contactpersoon is. Deze informatie is uitsluitend voor ons bestemd. Ook vul je hier de gegevens in waarmee we je schriftelijk kunnen bereiken.

 • Onder “bedrijf”  staan je bedrijfsgegevens deze bestaan uit je bedrijfsnaam, website en uit je KvK-en btw-nummer. Het invullen van je website is niet verplicht. We zien wel vaak dat dit voor extra vertrouwen en klanten zorgt.

 • Onder ‘Medewerkers’ machtig je aan de hand van een e-mailadres, medewerkers   om te werken in jouw verkoopaccount. Let wel: ze krijgen hiermee alleen toegang tot het onderdeel ‘Klantcontact’.

 • Onder ‘Financieel’ vind je het rekeningnummer dat bij ons bekend is en waarop je uitbetaald wordt. Wil je dit rekeningnummer wijzigen? Neem dan contact op met Partnerservice.

Controleer je winkelinstellingen in

 • Klik in je verkoopaccount rechtsboven in op je verkoopnaam. Vervolgens ga je naar ‘Instellingen’ en klik je op ‘Mijn winkel’. Hier vind je alle informatie over jouw winkel.

 • Onder winkeldetails valt je winkelnaam, omschrijving, logo en telefoonnummer. Deze gegevens zijn voor klanten te zien en kunnen bijdragen aan je uitstraling. Meer informatie over de winkeldetails vind je hier.

 • Je kunt je retourinstellingen toevoegen en beheren in je verkoopaccount; klik rechtsboven op ‘Instellingen’ en kies onder ‘Mijn winkel’ voor ‘Retouren’.
  De informatie die je hier invult wordt getoond op je persoonlijke winkelpagina en aan klanten die een retourverzoek indienen.

  Zorg ervoor dat deze informatie altijd up-to-date is – zo voorkom je misverstanden en onnodige kosten.

  Retourvoorwaarde

  In dit veld voer je aanvullende retourvoorwaarden in. Klanten zien deze informatie op je winkelpagina en wanneer zij een artikel retourmelden.

  De volgende retourvoorwaarden gelden bij een aankoop via bol.com standaard voor alle klanten:
  1.     Een zichttermijn van 30 dagen.
  2.     Gratis retourneren, ook bij grote artikelen.

  Retourwijze 

  Onder de tab ‘retourwijze’ selecteer je je retourservice. Je hebt hierbij keuze uit twee opties:

  1. Je maakt gebruik van de bol.com retourservice.
   2. Je maakt gebruik van een eigen retourservice.

  meer informatie over welke wijze het beste voor jou is vind je hier. 

  Retouradres

  Onder ‘retouradres’ geef je aan op welk adres je retouren in ontvangst neemt. Dit dient een adres in Nederland of België te zijn.

  Retourinstructies

  Wanneer de klant een retour aanmeldt via bol.com, krijgt hij of zij standaard de retourinstructies van bol.com te zien. Wil je de standaard retourinstructies aanvullen of aanpassen? Kies in je verkoopaccount onder ‘Retourinstructies’ voor ‘Ik stel zelf instructies op’.

  Ophaalservice

  Verkoop je grote of zware artikelen die je via een bezorgafspraak levert? Wanneer deze artikelen niet via de reguliere pakketpost geretourneerd kunnen worden, dien je deze artikelen middels een gratis ophaalservice bij de klant op te (laten) halen.

  Kies, wanneer je dergelijk assortiment aanbiedt, onder ‘Ophaalservice’ voor ‘Ik haal retouren op bij de klant’. Klanten zien, wanneer ze een retourmelding doen in hun klantaccount, de optie gebruik te maken van de ophaalservice.

 • Door vooraf garantie- en reparatievoorwaarden op te stellen, weet zowel jij als de klant wat te doen wanneer er onverhoopt iets mis blijkt te zijn met een artikel.

  Informatie over garantie en reparatie zien klanten in hun account, nadat de retourtermijn verstreken is. De informatie is als volgt:

  • Op je persoonlijke winkelpagina staat: ‘Deze verkoper hanteert geen aanvullende voorwaarden’.
  • In het account van de klant staat na de retourtermijn: ‘Is het artikel defect of wil je informatie over de garantie? Neem dan direct contact op met de verkoper’ – gevolgd door jouw algemene contactinformatie.

  Heb je aanvullende voorwaarden of instructies voor garantie en reparatie? Vul deze dan in. Indien je een apart reparatieadres hebt geef je dit ook aan. Die doe je via ‘Instellingen’ en ‘Mijn winkel’ door te klikken op ‘Garantie & reparatie’.

 • Onder ‘klantenservice’ geef je aan hoe en wanneer je telefonisch bereikbaar bent voor klanten. Zo geef je aan of je ook buiten de standaard openingstijden bereikbaar bent voor klantvragen.

  Zoals vastgelegd in de servicenormen, dien je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar te zijn voor klantvragen. Meer uitleg over deze servicenormen vind je hier.

Bepaal of je een koppeling tussen je eigen verkoopsyteem en je verkoopaccount wil

 • Met Automatiseren via bol.com maak je een koppeling tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount. Hierdoor beheer je je verkopen via bol.com vanuit één plek. Meer over deze koppelingen vind je op deze pagina.

De volgende stap

Wanneer alle instelling en gegevens kloppen kan je je aanbod gaan toevoegen! Wanneer je je aanbod hebt toegevoegd ben je helemaal klaar voor je eerste bestelling.