Belangrijke informatie voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen willen we samen optimaal kunnen verkopen. Lees hieronder alles wat je moet weten om goed voorbereid deze piekmaanden in te gaan.

Voorraadplafond

Onlangs hebben we je geïnformeerd over je voorraadplafond. Het is belangrijk om producten die niet of nauwelijks verkopen uit voorraad te halen. Voor 15 september kun je je artikelen nog gratis retourneren. Lees hier alles wat je moet weten en doen.

Retourzendingen

We verwachten de komende tijd een hoog aantal retourzendingen, waardoor we de standaard verwerkingstijd van tien werkdagen helaas niet altijd kunnen garanderen. We doen ons uiterste best de zendingen zo snel mogelijk te verwerken.

Restricties voor het aanleveren van nieuwe voorraad

Het is vanaf nu niet meer mogelijk een zending voor de volgende dag in te plannen. Een nieuwe zending aan het distributiecentrum dient minimaal twee werkdagen van tevoren voorgemeld te worden. Ook kan het voorkomen dat we bij extreme drukte tijdelijk geen leveringen kunnen toestaan. Deze dagen zijn dan ook niet als optie te selecteren bij het aanmaken van een nieuwe Logistiek via bol.com-zending.

Advies aanleverdagen

Tijdens de feestdagen ontvangen we vele bestellingen. Er zijn dagen waarop er minder capaciteit is je voorraad te verwerken. Bekijk de kalender hieronder en lever je voorraad tijdig aan. Zo voorkom je dat je onnodig omzet mist tijdens de piekmomenten.

Servicekader: verruiming levertijd

Uit ervaring weten we dat het nakomen van de belofte aan de klant het allerbelangrijkst is; klanten willen weten wanneer zij hun pakketje in huis hebben. Een realistische levertijd is dan ook relevanter dan een korte levertijd.

De levertijd die gecommuniceerd wordt via bol.com, wanneer we de snelle leverbelofte niet meer na kunnen komen, kan daarom worden verruimd (waarbij niet alle Select-opties beschikbaar zullen zijn). We doen dit voor een groot deel eerst voor ons eigen assortiment, maar zullen ook de levertijd voor assortiment van Logistiek via bol.com op bepaalde momenten moeten verruimen.

Uiteraard doen we er alles aan om maatregelen als deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Zodra dit kan, wordt de levertijd weer teruggebracht naar 24 uur. Houd hiervoor de storingsberichten op het partnerplatform in de gaten.

Piektarief op voorraad

In de maanden oktober, november en december geldt een piektarief op voorraden. Bekijk de tarieven hier.