Belangrijke informatie voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen willen we samen optimaal kunnen verkopen. Lees hieronder alles wat je moet weten om goed voorbereid deze piekmaanden in te gaan.

Voorraadplafond

Onlangs hebben we je geïnformeerd over je voorraadplafond. Het is belangrijk om producten die niet of nauwelijks verkopen uit voorraad te halen. Lees hier alles wat je moet weten en doen.

Retourzendingen

Er is momenteel een langere doorlooptijd voor het verwerken van het retourneren van jouw voorraad, tijdens de piekperiode. Dit komt doordat in deze drukke weken de prioriteit volledig ligt op het aanvullen van voorraad en het verkopen van deze voorraad, zodat we samen zoveel mogelijk klanten kunnen bedienen. Als gevolg daarvan is de doorlooptijd van het versturen van retouren, die in november en december nog worden aangevraagd, verlengd van de reguliere tien werkdagen naar twintig werkdagen.

We doen ons uiterste best om de retourzendingen alsnog zo snel mogelijk te verwerken.

Opknappen retouren

Wanneer mogelijk wordt een geretourneerd artikel opgeknapt, wat betekent dat eventuele beschadigingen of gebruikssporen worden verwijderd. En sinds kort kun je in je verkoopaccount de status hiervan inzien, in het overzicht behandelde retouren. Wanneer een artikel is opgeknapt staat dat namelijk vermeld bij het verwerkingsresultaat. Succesvol opgeknapte artikelen worden automatisch weer toegevoegd aan je verkoopbare voorraad.

Langere tijd voor het aanleveren van nieuwe voorraad

Het is vanaf nu helaas niet meer mogelijk een zending voor de volgende dag in te plannen. Een nieuwe zending aan het distributiecentrum dient minimaal twee werkdagen van tevoren voorgemeld te worden. Ook kan het voorkomen dat we bij extreme drukte tijdelijk geen leveringen kunnen toestaan. Deze dagen zijn dan ook niet als optie te selecteren bij het aanmaken van een nieuwe Logistiek via bol.com-zending.

Advies aanleverdagen

Tijdens de feestdagen ontvangen we vele bestellingen. Er zijn dagen waarop er minder capaciteit is je voorraad te verwerken. Bekijk de kalender hieronder en lever je voorraad tijdig aan. Zo voorkom je dat je onnodig omzet mist tijdens de piekmomenten.

Servicekader: verruiming levertijd

Uit ervaring weten we dat het nakomen van de belofte aan de klant het allerbelangrijkst is; klanten willen weten wanneer zij hun pakketje in huis hebben. Een realistische levertijd is dan ook relevanter dan een korte levertijd.

De levertijd die gecommuniceerd wordt via bol.com, wanneer we de snelle leverbelofte niet meer na kunnen komen, kan daarom worden verruimd (waarbij niet alle Select-opties beschikbaar zullen zijn). We doen dit voor een groot deel eerst voor ons eigen assortiment, maar zullen ook de levertijd voor assortiment van Logistiek via bol.com op bepaalde momenten moeten verruimen.

Om te bepalen welk assortiment als eerste naar een verruimd servicekader wordt gezet, krijgen artikelen een score op basis van een aantal variabelen. Zo scoort populair assortiment, scherp geprijsde artikelen en promotieassortiment hoger. Deze artikelen houden we zo lang mogelijk op een 24-uurs servicekader. Daarnaast krijgen de artikelen van onze partners een hogere score dan ons eigen assortiment. Het uitgangspunt blijft altijd, dat de consument centraal staat.

Uiteraard doen we er alles aan om maatregelen als deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Zodra dit kan, wordt de levertijd weer teruggebracht naar 24 uur. Houd hiervoor de storingsmeldingen op het Partnerplatform in de gaten.

Piektarief op voorraad

In de maanden oktober, november en december geldt een piektarief op voorraden. Bekijk de tarieven hier.