Klantvragen beantwoorden

Hoe je je klant online te woord kunt staan

In een fysieke winkel kun je het zien als een klant twijfelt en op hem afstappen. Online werkt dat natuurlijk anders. Wat als een geïnteresseerde klant nog een vraag heeft over het artikel dat hij bekijkt? Ook dan kan hij die gelukkig stellen – jij ontvangt zijn vraag dan per e-mail. En om ervoor te zorgen dat het artikel daarna ook daadwerkelijk in zijn winkelmandje belandt, is het belangrijk om de klantvraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer een klant op een specifieke productpagina is, kan hij een vraag stellen via de knop ‘Stel een vraag’. Deze vraag ontvang je binnen een kwartier. Nadat jij de vraag beantwoord hebt, verschijnen zijn vraag en jouw antwoord eronder en ontvangt de klant jouw antwoord per mail.

Meerdere aanbieders

Het kan natuurlijk zo zijn dat het artikel waarover de klant een vraag heeft, door meerdere aanbieders verkocht wordt. De klantvraag wordt in dat geval alleen naar jou gemaild als jij bij dit artikel de eerste of tweede aanbieder bent – ofwel degene die het koopblok heeft of degene bent die daar kans op maakt.

Meer verkopen door het beantwoorden van een klantvraag

Wanneer je een vraag in je mail hebt ontvangen is het aan te raden om hier binnen 24 uur op te reageren, omdat dat de kans op verkoop bij jou vergroot. We zien dat bij de meeste vragen die binnen 24 uur beantwoord zijn, de conversie nog 7% is. Daarna neemt de conversie snel af; na 72 uur is deze gedaald naar 0%.

Tip!

Jouw antwoord komt letterlijk in een e-mail naar de klant en op de productpagina te staan. Daarom is het aan te raden om:

  • In de aanhef de profielnaam van de vraagsteller te gebruiken, dit maakt je reactie persoonlijker.
  • De vraag zo concreet mogelijk te beantwoorden.
  • Je naam en bedrijfsnaam te gebruiken als afsluiting.
Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar