Platformkwaliteit

Waarom we samen goed presteren zo belangrijk vinden

Samen werken we hard om het beste winkelplatform van Nederland en België te vormen. En dat om onze klanten tevreden te maken én te houden – daarom willen we samen het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker maken. Hoe? Door aan de hoge verwachtingen van de klant van nu te voldoen. Daarom geldt op ons winkelplatform een aantal kwaliteitseisen en is het soms nodig om veranderingen door te voeren in het beleid.

Zodra je start met verkopen via bol.com, begint onze samenwerking. Als partners bundelen we onze krachten en maken we gebruik van elkaars kennis en expertise. En dankzij deze samenwerking is bol.com uitgegroeid tot een uniek winkelplatform. Daarbij verliezen we onze drie strategische pijlers nooit uit het oog:

 1. Dichtbij
  Samen zijn we dicht bij onze klanten omdat we weten wie zij zijn, waar zij zijn en hoe zij veranderen; we groeien met onze klanten mee en weten wat ze belangrijk vinden, in elke fase van hun leven. Bol.com is de winkel van ons allemaal; van ons samen en ook van onze gezamenlijke klanten.
 2. Deskundige winkel
  Samen bieden we de meest ideale winkel voor de klant. Wij hebben de e-commerce expertise in huis om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant en in te spelen op zijn behoeften. Daarbij heb jij het assortiment en specialisme dat de klant zoekt.
 3. Platform
  Samen vormen we een platform. Dankzij jou. Waar op dit moment ruim één op de drie aankopen via bol.com bij een van onze ruim 22.000 partners wordt gedaan, wordt dat in de toekomst alleen nog maar meer. We geloven dan ook in het bundelen van onze krachten en ambities. Alleen samen kunnen we zorgen voor een hoge klanttevredenheid en daarmee écht succesvol ondernemen.

Om met elkaar het beste winkelplatform van Nederland en België te zijn en blijven, is het belangrijk om klanten langdurig en duurzaam aan ons te binden. Daarom stellen we hoge eisen aan iedereen die meewerkt aan het succes van het platform – onszelf voorop. Het merk bol.com en de verwachtingen die we als bekend en betrouwbaar winkelplatform scheppen bij de klant, kunnen niet zonder die kwaliteitseisen. Want alleen daarmee kunnen we samen aan de verwachtingen van onze klanten blijven voldoen en hen tevreden maken én houden.

Waarom kopen klanten bij bol.com?

Klanten keren terug naar ons winkelplatform vanwege onze:

 • Betrouwbaarheid
  We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Door onze beloftes na te komen zorgen we er samen voor dat klanten bol.com blijven zien als een vertrouwd en betrouwbaar merk waar ze regelmatig allerlei artikelen kopen. Daarom is het zo belangrijk om artikelen tijdig te leveren en dat de klant elke bestelling volgens verwachting netjes verpakt en in goede orde ontvangt. De lat ligt hoog en het is soms dan ook nodig om veranderingen door te voeren. Want als het vertrouwen verdwijnt, verdwijnen de klanten ook.
 • Service
  Om samen de beste service te kunnen bieden stellen we onze klant centraal in alle keuzes die we maken. Het is immers de klant die voor onze inkomsten zorgt. Goede en flexibele service, leveren wanneer het de klant het best uitkomt, snelle reactie bij klantvragen en een vlotte afhandeling van retourzendingen spelen een grote rol bij klanttevredenheid – en zijn daarom enorm belangrijk.
 • Relevant aanbod
  Met elkaar bieden we een relevant, uniek en breed assortiment en ook dat zorgt ervoor dat klanten bij ons terugkomen. Met een uitgebreid aanbod van ruim 20 miljoen artikelen zoeken klanten ons voor steeds meer aankopen op en dat is goed voor de conversie en omzet. Jouw unieke assortiment in combinatie met goede voorwaarden zorgt er daarbij voor dat je je kunt onderscheiden op het winkelplatform.

Succesvol verkopen via bol.com

Zie het winkelplatform als een extra verkoopkanaal, naast je eigen webshop of je fysieke winkel. Of verkoop je artikelen alleen via bol.com. Jij kiest. Hoe dan ook bereik je door te verkopen via bol.com automatisch 10 miljoen potentiële klanten extra en daarmee kun je je omzet flink verhogen.

Bovendien heb je zelf invloed op het succes van je verkopen. We willen je zoveel mogelijk ontzorgen en daarom delen we zoveel mogelijk kennis – bijvoorbeeld op het gebied van productinformatie. Want met goede productinformatie en -afbeeldingen heb je een grotere kans om te voldoen aan klantverwachtingen, krijg je goede beoordelingen en verminder je het aantal retouren. En dat heeft invloed op je verkoopprestaties.

Minstens zo belangrijk is een scherpe prijs. Klanten kunnen online heel eenvoudig prijzen vergelijken en als zij zien dat artikelen ergens anders goedkoper zijn, is dat nadelig voor hun prijsperceptie.

Dan de levertijd. Ook het stellen van haalbare servicedoelen bij de levering van je artikelen, draagt bij aan je verkoopsucces. Het niet nakomen van leveringsbeloftes is namelijk de grootste ergernis van een klant. Door ervoor te zorgen dat we die beloftes nakomen, kunnen we samen relevant blijven voor onze klanten.

Zonder ambitie geen succes

Zo werken we iedere dag hard aan het allerbeste winkelplatform, om zoveel mogelijk klanten blij te maken. En die tevreden klanten, die komen terug en nemen weer nieuwe klanten met zich mee. Dus hoe hoger de kwaliteit van het assortiment en de service, hoe meer klanten we mogen verwelkomen en blij maken. Kwaliteit zorgt zo voor een hogere conversie en meer winst – en daar profiteren we samen van. Immers wordt ook jouw assortiment aan deze miljoenen klanten aangeboden. En daarom ligt de lat hoog – daarom is het zo belangrijk om een hoogwaardige klantervaring te bieden.

Deze kwaliteitsverwachtingen hebben we beschreven in onze servicenormen. Hoe beter je scoort op de servicenormen, hoe groter de kans is dat je beloond wordt met de beste verkooppositie: het koopblok.

De servicenormen zijn soms streng, maar nooit onhaalbaar. Ze vormen de basis van klanttevredenheid en daarom zijn ze zo belangrijk. Want zonder tevreden klanten is er geen bol.com. We helpen je dan ook waar mogelijk om zo goed mogelijk te scoren op de servicenormen en geven je graag tips en advies. Dat is immers de kern van samenwerken; samen ondernemen is samen groeien.