Het retourproces voor een klant

Uitleggen hoe de klant een bestelling kan retourneren

Het kan voorkomen dat een klant contact met jou zoekt wanneer hij een artikel naar je wil retourneren. Het is dan handig om te weten welke stappen de klant in zijn koopaccount dient te doorlopen om een artikel retour aan te melden. Je kunt de klant hier dan eventueel doorheen leiden. Welke stappen dit zijn lees je hier.

Het retourneren van een artikel werkt voor de klant als volgt:

1. Log in

De klant gaat naar bol.com, klikt rechtsboven op zijn naam en vervolgens op ‘Mijn bestellingen’.

2. Bestelling opzoeken

De klant ziet nu zijn besteloverzicht. Hier klikt hij in de bestelling het artikel aan dat hij wil retourneren.

3. Artikel retour aanmelden

De klant klikt in het kader van de bestelling onderaan op ‘Retour aanmelden’.

4. Retourmelding bevestigen

Vervolgens vult de klant de retourreden in en kiest een verzendwijze. (Afhankelijk van of je gebruikmaakt van de bol.com retourservice, ziet de klant de optie om het pakket gratis via PostNL of bpost terug te sturen.) Dan klikt de klant op ‘Retourmelding bevestigen’.

5. Retouretiket downloaden

De klant klikt op ‘Download het retouretiket’, print deze uit en bevestigt het etiket op het retourpakket. Heeft de klant geen printer? Wanneer je gebruikmaakt van de bol.com retourservice, kunnen je klanten hun retourzending via PostNL en bpost ook zonder uitgeprint etiket inleveren bij het pakketpunt.

Heb jij aanvullende retourvoorwaarden opgesteld? Dan ziet de klant deze hier ook staan.

Let op!

Heeft de klant de retourstappen doorlopen en het venster al weggeklikt zonder dat hij het retouretiket heeft gedownload? Geen probleem! Het retouretiket kan hij terugvinden door rechtsboven op zijn naam en vervolgens op ‘Mijn bestellingen’ te klikken. Hier kan hij via het betreffende artikel opnieuw kiezen voor ‘Download het retouretiket’.

Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar