Retourservice

Voor lagere retourkosten per pakket

Klanten kunnen de artikelen die ze kopen via bol.com altijd gratis retourneren. Echter zitten hier voor jou als verkopende partij natuurlijk wel kosten aan verbonden en daarin willen we je graag tegemoet komen. Daarom bieden we een retourzegelservice aan, waarmee we de retourkosten deels vergoeden. Je kunt met deze service namelijk retourzegels voor brievenbuspakjes en pakketten aanschaffen tegen een voordelig tarief. Op deze pagina lees je hoe dit werkt.

Wil je gebruikmaken van de voordelige retourzegels? Dan kun je dit doorgeven in je verkoopaccount. Ga rechtsboven naar Instellingen, klik onder ‘Mijn winkel’ op ‘Retouren’ en kies vervolgens voor ‘Retourwijze’. Hier kun je bovenaan aanklikken dat je gebruik wil maken van de bol.com retourservice. Bevestig je keuze met de knop ‘Opslaan’.

Wil je geen gebruik maken van de bol.com retourservice? Dan dien je zelf een retourservice aan te bieden waarmee klanten hun artikelen kosteloos naar je kunnen terugsturen. In dat geval dien je de klant te voorzien van jouw eigen retourzegel en heldere retourinstructies.

Hoe werkt dit voor de klant?

Wanneer de klant een artikel retour meldt in zijn koopaccount, kan hij automatisch een retourzegel downloaden voor een brievenbuspakje of pakket. Daarna plakt hij deze op de zending en stuurt hij de bestelling retour. Pas wanneer de retourzegel daadwerkelijk gebruikt is, worden er bij jou kosten voor gerekend. Je vindt deze kosten terug op je Alles-in-1 factuur, bij ‘Bijdrage aan retourzegel(s)’.

Let op!

Heb je de bestelling met een bezorgafspraak bij de klant afgeleverd en dient deze op dezelfde manier geretourneerd te worden? Geef dit dan aan in je verkoopaccount door bij ‘Retouren’ te klikken op ‘Ophaalservice’. Wanneer je hier instelt dat je retouren ophaalt bij de klant, dan geldt de retourservice niet en kun je contact opnemen met de klant om een ophaalafspraak te maken. Om misverstanden en extra kosten te voorkomen, is het belangrijk om duidelijk te zijn over het moment van ophalen en de manier waarop het artikel verpakt dient te worden. Deze ophaalservice dient ook gratis te zijn voor de klant.

Tarieven retourservice

Voor de retourservice zijn bezorgafspraken gemaakt met drie bezorgdiensten: PostNL, bpost en DPD. Afhankelijk van het land van verzending en land van ontvangst, wordt automatisch een retourzegel van de juiste bezorgdienst aangemaakt. De tarieven zijn bij alle bezorgdiensten hetzelfde, namelijk:

Soort zending Verzending van/naar Prijs (excl. btw)
Brievenbuspakje Binnen Nederland € 1,17
Pakket (standaardafmetingen) • Binnen Nederland
• Binnen België
• Tussen Nederland en België
€ 2,05
  • De maximale afmetingen en gewicht van de verschillende bezorgdiensten zijn hetzelfde als bij de Voordelig verzenden via bol.com verzendzegels.

Let op!

Verkoop je ook over de grens en wil je gebruikmaken van de retourservice? Zorg dan dat je een volledig huisadres in Nederland of België opgeeft als retouradres. Wanneer je over de grens verkoopt is het namelijk niet mogelijk om een postbusnummer of antwoordnummer als retour te gebruiken.