Ik ben nieuw

Alle handige informatie in één overzicht

Welkom bij bol.com! Vanaf nu gaan we samen ondernemen en daar zijn we heel blij mee. Om je te helpen om een vliegende start te maken, vind je op deze pagina in het kort alle informatie die je nodig hebt om de starten met verkopen via bol.com.

Stap 1. Jouw gegevens en informatie vanuit bol.com doornemen

Om te beginnen bij de basis is het allereerst belangrijk om je winkel klaar te maken voor je eerste verkoop. Daarnaast kun je alvast oriënteren op hoe jij het meest uit je verkopen via bol.com kunt halen.

 • Om te zorgen dat je winkel klaar is om klanten te ontvangen, is het van belang dat je winkelinstellingen goed staan. Deze kun je controleren in je verkoopaccount. Binnen twee dagen ontvang je op het adres van je KvK-nummer een brief met een verificatiecode. Deze verificatie is nodig om het opgegeven adres te verifiëren. Nu je winkel klaar staat, is het tijd om in enkele stappen het bol.com platform beter te leren kennen.

 • Bij bol.com willen we samen met jou en alle andere partners het dagelijks leven van onze klanten makkelijker maken. Het Partnerplatform is het centrale kanaal voor alle partners, met informatie die inspireert en die jou helpt het beste uit je onderneming te halen.

 • Artikelen aanbieden via bol.com is helemaal gratis. Wanneer je een artikel verkoopt, draag je daar enkel bemiddelingsbijdrage en eventuele gemaakte kosten voor verzending over af. Wat de bemiddelingsbijdrage voor jouw artikelen is, vind je hier terug.

 • Om de kwaliteit van het platform te waarborgen werken we met servicenormen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal ‘artikelen op tijd geleverd’ en ‘annuleringen’ en bijvoorbeeld ook naar je ‘beoordelingscijfer’. In je verkoopaccount vind je deze gegevens onder ‘prestaties’. Goed nieuws voor jou, want hoge prestaties verhogen je kans op omzet!

 • Klanten kunnen via contact met je opnemen met vragen over hun bestelling of de artikel(en) die je aanbiedt. De bol.com klantenservice vangt de meeste vragen al op, voor andere vragen is jouw expertise nodig. We zetten zo’n vraag dan direct voor je klaar in je verkoopaccount, onder ‘Openstaande klantvragen’. Tips voor het contact met klanten vind je hier.

 • In je verkoopaccount vind je al je openstaande bestellingen, retouren en klantvragen. Daarnaast krijg je inzichten in je prestaties en actuele financiën en vind je er al je beoordelingen. Je verkoopaccount is ook de plek waar je al je artikelen kunt terugvinden en aanpassen. Rechtsboven in je verkoopaccount kun je, door op je winkelnaam te klikken, je winkelinstellingen bekijken en naast je winkelnaam vind je een ‘Werk aan de winkel’-lijst met artikelen die extra aandacht kunnen gebruiken.

 • Vanuit bol.com helpen we je graag verder. Zo bieden we diensten aan die je helpen met je voorraad, productinformatie of verzending van je product. Kijk hier alvast welke diensten jou kunnen helpen.

Stap 2: Aan de slag, richt je winkel in!

Je bent klaar om jouw winkel zo optimaal mogelijk in te richten. Daar helpen we je graag bij, zodat je zo snel mogelijk omzet kunt maken! Doorloop de onderstaande stappen ervoor te zorgen dat jouw winkel er goed bij staat.

 • Of je aanbod geschikt is om te verkopen via bol.com, wordt bepaald op basis van vier voorwaarden (de juiste productcategorie, verkooprechten, gebruikershandleiding en productverpakking). Check daarnaast of er voor jouw artikelen aanvullende verkoopvoorwaarden of een merkenbeleid van toepassing zijn. Hier lees je er meer over.

 • Samen bieden we een ruim, uniek assortiment met miljoenen artikelen aan de klanten. Om al deze artikelen van elkaar te onderscheiden en op de goede positie binnen de winkel te kunnen indelen, heeft ieder artikel een uniek ISBN of EAN nodig. Op deze pagina lees je alles over deze nummers. Check eerst of jouw artikel bestaand of uniek aanbod is.

 • Met Automatiseren via bol.com kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount, zodat je je verkopen via bol.com vanuit één plek kunt beheren. Meer over deze koppelingen vind je op deze pagina.

  1. Door regelmatig de status van je voorraad te controleren, voorkom je dat een artikel uitverkocht raakt en je een besteld artikel niet kunt leveren. Wanneer de voorraad van een artikel in je verkoopaccount op ‘0’ staat, gaat het artikel op de website overigens automatisch offline.
   • Verkoop je een heel nieuw artikel?
    Begin dan klein! Je hebt immers nog geen afzethistorie van deze nieuwe artikelen, op basis waarvan je kunt inschatten hoe snel je het zal verkopen. Met een kleine voorraad voorkom je dat je onverwacht blijft zitten met een stapel slecht verkopende artikelen. Lees ook deze tips voor optimaal voorraadbeheer.
   • Vul jouw assortiment aan op basis van klantgedrag
    In ons gezamenlijke assortiment van inmiddels bijna 20 miljoen artikelen ontbreekt er nog altijd aanbod. Er zijn namelijk artikelen waarop wel gezocht wordt door klanten en die zij niet kunnen vinden via ons winkelplatform. Dit ontbrekende assortiment – de zogeheten white spots – vind je hier.
 • Verkoopcijfers zijn én blijven één van de grootste uitdagingen voor e-commerce ondernemers. Hoe zorg je ervoor dat bestaande klanten terugkeren en hoe verleid je nieuwe klanten tot aankoop? Veel van je klanten zullen het over het antwoord eens zijn: probeer zo snel mogelijk te leveren. Zorg er daarbij wel voor dat je altijd voldoet aan de servicenormen.

 • Aantrekkelijke prijzen zijn belangrijk om succesvol te verkopen via bol.com. Want met een goede prijs wordt de kans groter dat jouw artikel in het winkelmandje van de klant belandt – en het werkt ook andersom. Met hoge prijzen kunnen we klanten namelijk afschrikken en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hanteren we op ons winkelplatform een prijsbeleid. Op deze pagina lees je er meer over.

  1. Bied volumekorting bij een bestelling met meer stuks en maak meer omzet
   Volumekorting is een manier om klanten korting te bieden wanneer zij in één bestelling meer stuks van hetzelfde artikel aanschaffen. Dit type bestellingen levert jou meer omzet op omdat het klanten stimuleert om meer te kopen, terwijl je de verzendkosten over meerdere artikelen kunt spreiden. Een win-winsituatie dus. Op deze pagina lees je alles over volumekorting.
  2. Verkoop meer door jouw prijzen aan te passen en ontvang ook nog eens een verlaagde bemiddelingsbijdrage
   Voor honderdduizenden artikelen is een verlaagde bemiddelingsbijdrage mogelijk – mits je het artikel met een scherpe verkoopprijs kunt aanbieden. Deze lagere prijzen leiden namelijk tot meer verkopen. Zo kun je met een verlaagde bemiddelingsbijdrage meer omzet maken. En meedoen is makkelijk. Hier lees je er meer over.
  Jouw fulfillment uitbesteden en je omzet verhogen? Dit kan met Logistiek via bol.com

  Met Logistiek via bol.com wordt alles van opslag tot verzending en klantenservice van jouw bol.com bestellingen verzorgd, voor zowel Nederlandse als Belgische klanten. Daarmee profiteren jouw klanten direct van snelheid en service én vergroot je je verkoopkansen, terwijl je meer tijd overhoudt. Benieuwd geworden? Hier lees je wat we je allemaal uit handen nemen en wat Logistiek via bol.com je oplevert.

Stap 3: Voeg productinformatie toe aan je artikelen en optimaliseer het continu!

 • Om succesvol te verkopen via bol.com is het belangrijk om duidelijke productinformatie en aantrekkelijke afbeeldingen aan je artikelen toe te voegen. Daarmee wordt je assortiment namelijk beter gevonden en het helpt klanten de juiste keuze te maken voor hun aankoop. Daarbij geldt: hoe meer informatie ze over een artikel hebben, hoe kleiner de kans op een retour. Klanten weten dan immers precies wat ze kunnen verwachten. Op deze pagina lees je hoe je informatie en afbeeldingen kunt toevoegen aan jouw assortiment.

  • Verkoop jij artikelen die nog niet verkocht worden via bol.com?
   Zorg er dan voor dat je de juiste productcategorie kiest en alle productinformatie zo correct en volledig mogelijk is ingevuld.
  • Verkoop jij artikelen die al aangeboden worden via bol.com?
   Controleer alle productinformatie en voeg waar nodig verbeteringen door.

  Precies weten hoe je dat moet doen? Hier lees je meer over productinformatie.

 • Goede productinformatie zorgt voor een betere vindbaarheid van je artikel en draagt ook bij aan het succesvol verkopen van je assortiment via bol.com. Deze productinformatie helpt de klant namelijk een goed beeld te vormen van zijn eventuele aankoop. Door je productinformatie te optimaliseren vergroot je de kans op meer omzet – hier lees je hoe.

  Let op!

  Houd er rekening mee dat het verwerken van toevoegingen of wijzigingen tot 24 uur kan duren.

Stap 4: Help de klant zo goed mogelijk

Stap 5: Verwerk je retouren zo goed mogelijk

 • De klantbeleving houdt niet in alle gevallen op wanneer de bestelling ontvangen is – zo kan het voorkomen dat een klant zijn bestelling om wat voor reden dan ook wil retourneren. Een goed retourproces is daarom een belangrijk onderdeel binnen klanttevredenheid. Krijg je een retourmelding binnen? Hier lees je hoe je die kunt behandelen.

Stap 6: Uitbetaling

 • Bij een bestelling betaalt de klant aan bol.com en jij ontvangt vervolgens van ons het verkoopbedrag, met inhouding van de gemaakte kosten. Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven vind je op je Alles-in-1 factuur, die je elke maand ontvangt in je verkoopaccount. Hier lees je meer over die factuur.

Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar